Low rise: Το street style του Μιλάνου επιβεβαιώνει ότι τα χαμηλοκάβαλα επιστρέφουν

Ναταλία Κατσακιώρη
Low rise: Το street style του Μιλάνου επιβεβαιώνει ότι τα χαμηλοκάβαλα επιστρέφουν
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Και κάνουν come back πάνω στην ώρα! Την ώρα για καλοκαίρι.

Σε αυτή τη στήλη μόδας, αν και εφόσον μας διαβάζεις φυσικά, έχω διατυπώσει πολλές φορές την άποψή μου για τις Εβδομάδες Μόδας και το street style. Προσωπικά, ίσως απολαμβάνω και κάπως περισσότερο τις φωτογραφίες πριν και μετά τα shows με όλο αυτό το fashion crowd που μας δείχνει το πώς μοιάζουν τα designer looks στους δρόμους της πόλης. Πρακτικά, λοιπόν, το street style είναι σίγουρα πιο χρήσιμο. Αυτή την περίοδο τρέχουν οι ανδρικές εβδομάδες μόδας με το Μιλάνο να έχει μόλις πραδώσει τη σκυτάλη στο Παρίσι και εμάς να ψάχνουμε τα trends του καλοκαιριού που έρχονται στις εμφανίσεις των fashionistas.

Το Y2K είναι σίγουρα η κυρίαρχη τάση της καλοκαιρινής σεζόν, κάτι που είχαμε δεχθεί και οι πιο δύσπιστοι -όπως εγώ- ήδη από τα SS23 shows που μας έδωσαν μια γεύση του τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την επιστροφή των low rise. Ναι, τα χαμηλοκάβαλα είναι εδώ και εμείς θα τα εντάξουμε και πάλι στα looks μας με σημερινό, upgraded τρόπο.

Τα low rise επιστρέφουν και είναι η έμπνευση της εβδομάδας.

Η αρχή έγινε φυσικά από την περίφημη συλλογή της Miu Miu και της Miuccia Prada με τις χαμηλοκάβαλες φούστες και τα κοντά, cropped πουκάμισα και tops. Έκτοτε δεν έχουν φύγει από το προσκήνιο και έχουν μάλιστα πάρει και ενεργό ρόλο στα looks μας. Ξεκινώντας από τα low rise παντελόνια και jeans φτάσαμε στις χαμηλοκάβαλες φούστες και τα jorts.

https://www.instagram.com/reel/CtwEbaQIm4O/

Ξέρω ότι και μόνο το άκουσμα της λέξης χαμηλοκάβαλο ίσως σου φέρνει στο μυαλό δυσάρεστες μνήμες, αν είσαι και εσύ μία millennial, όπως εγώ. Αλλά ο όρος κλειδί εδώ είναι το baggy. Επιλέγοντας ένα παντελόνι ή μία φούστα σε baggy γραμμή, δηλαδή λίγο πιο φαρδιά και χαλαρή, αυτόματα το οποιοδήποτε item θα δείξει πιο cool και θα έρθει να κάτσει τέλεια στους γοφούς σου χωρίς να προσπαθήσεις πολύ.

5 fashion approved τάσεις για να ξεχωρίσεις ως καλεσμένη στους γάμους του καλοκαιριού

low-rise-(5).jpg

Ξέχνα τα καταπιεστικά, στενά χαμηλοκάβαλα του παρελθόντος και φόρεσε άνετες φαρδιές γραμμές που θα αναδείξουν τέλεια την κοιλίτσα σου, χωρίς να χρειάζεται να έχεις απαραίτητα κοιλιακούς!