Resort 2024: Οι 5 τάσεις από τα τελευταία shows που αξίζει να δοκιμάσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Resort 2024: Οι 5 τάσεις από τα τελευταία shows που αξίζει να δοκιμάσεις

Petar Petrov Resort 2024

Τα πιο ενημερωμένα trends από τις resort collections για το 2024, που θέλεις να φορέσεις από τώρα.

Οι Resort 2024 συλλογές έχουν κλείσει τον κύκλο τους, δίνοντας τη σκυτάλη στα shows της Haute Couture fashion week που ξεκινάει σήμερα στο Παρίσι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεδομένης της χρονικής περιόδου τα resort και off season catwalks είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο inspo για όλες εμάς, που θέλουμε να δημιουργήσουμε μια capsule καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα με τα πιο ενημερωμένα trends. Και υπάρχουν πολλές τάσεις που μπορείς να αξιοποιήσεις και να φορέσεις από τώρα. Σημείωσε λοιπόν!

Αυτή είναι η τάση στα καλοκαιρινά πέδιλα που θα σε κάνει να πεις αντίο στα μαύρα σου σανδάλια

Sacai-m-S24-063.jpg

Οι 5 κορυφαίες τάσεις των resort 2024 collections:

Το καρό αλλιώς: Όλοι περιμέναμε το ντεμπούτο του Daniel Lee για τον οίκο Burberry, που επανέφερε τα καρό στη θέση τους. Δηλαδή σε ρόλο πρωταγωνιστή. Καρό, λοιπόν, μας προτείνει ο νέος creative director του βρετανικού οίκου και για το καλοκαίρι, σε pale pastels αλλά και έντονο πράσινο και μπλε, συνδυασμένα σε mix prints. Τα looks αυτά θυμίζουν κάτι από το συντηρητικό περιβάλλον της αγγλικής εξοχής, αλλά έρχονται φυσικά πιο κοντά στο σήμερα.

Burberry-Resort-PO-S24-024.jpg

Burberry Resort 2024

3D λουλούδια: Είναι μια τάση που κυριαρχεί ήδη στο καλοκαίρι μας. Τα λουλούδια βγήκαν από τα prints και έγιναν τρισδιάστατα, μπαίνοντας σε μανίκια, motifs και ρομαντικά κεντήματα. Θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και να τα φοράμε τόσο στα ρούχα, όσο και στα αξεσουάρ μας.

Badgley-Mischka-Resort-PO-S24-008.jpg

Badgley Mischka Resort 2024

Neutral minimalism: Ο μινιμαλισμός και το quite luxury έχουν τη δική τους μετάφραση και μέσα στο καλοκαίρι. Η παλέτα των ζεστών neutrals είναι η πρόταση των σχεδιαστών για το επόμενο καλοκαίρι. Μία παλέτα που ταιριάζει υπέροχα με τα φυσικά υφάσματα, όπως το λινό, το δέρμα, το καστόρι και το βαμβάκι.

Petar-Petrov-Resort-PO-S24-010.jpg

Petra Petrov Resort 2024

New age tailoring: Τα short suits και τα skirt suits επαναπροσδιορίζονται και γίνονται λίγο πιο messy και abstract. Αυτό που έκανε λίγο-πολύ ο ιδιοφυής Martin Margiela στα 90s έρχεται να επιβεβαιώσει τη μοναδική του έμπνευση και να γίνει η τάση που θα κυριαρχήσει στα κοστούμια και το tailoring το 2024.

Sacai-m-S24-005.jpg

Sacai

Crochet και δαντέλες: Οι bohemian λεπτομέρειες είναι πλέον παντού και θα συνεχίσουν να αποτελούν έμπνευση για τα βραδινά μας σύνολα και το επόμενο καλοκαίρι. Μόνο που τώρα θα έχουν μια πιο ρομαντική διάθεση, κάνοντας τις λεπτομέρειες αυτές πιο φίνες, πιο elegant και πιο ρευστές.

Murad-Resort-PO-S24-004.jpg

Zuhair Murad Resort 2024