Το μεγάλο clutch είναι η τσάντα που βλέπεις παντού τώρα -Και είναι πιο βολική από όσο πιστεύεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Το μεγάλο clutch είναι η τσάντα που βλέπεις παντού τώρα -Και είναι πιο βολική από όσο πιστεύεις
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Και όμως ένα μεγάλο clutch μπορεί να χωρέσει τα πάντα. 

Μια γυναικεία τσάντα δεν είναι ποτέ άδεια. Και με αυτό εννοώ πως ό,τι εποχή και να έχουμε δεν μπορούμε να μειώσουμε όλα τα απαραίτητα που έχουμε μαζί μας. Γιατί κάποιες μπορεί να πιστέψατε ότι το καλοκαιράκι και ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας μπορούμε να κυκλοφορούμε με λιγότερα πράγματα μαζί μας, αλλά κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Ένα μπουκάλι νερό, το αντιηλιακό μας και το απαραίτητο face mist θέλουν από μόνα τους το χώρο τους, οπότε τα tiny τσαντάκια μένουν προς το παρόν στη σφαίρα των party looks. Από την άλλη υπάρχει μια τάση στις τσάντες της σεζόν, που ανεβαίνει δυναμικά και μας δίνει την εναλλακτική που ψάχνουμε.

Τι θα φορέσουμε στο γραφείο τον Αύγουστο; Τα καλύτερα σύνολα για να βγάλεις το μήνα

clutches-(2).jpg

Αν παρακολουθείς τις φωτογραφίες από το street style, δεν μπορεί να μην παρατήρησες την επάνοδο των clutches. Πολλές από τις πιο stylish κυρίες κρατάνε πλεόν ένα μεγάλο ή και ένα μικρότερο clutch αντί για μια hand bag, που ήταν η απόλυτη τσάντα των προηγούμενων σεζόν.

clutches-(9).jpg

Clutches: Η επιστροφή της αμφιλεγόμενης τσάντας.

Τελικά είναι τα clutches άνετα; Εδώ οι απόψεις διίστανται, αλλά προσωπικά θα ταχθώ υπέρ της θετικής απάντησης. Πρώτον γιατί ποτέ μου δεν άνηκα σε αυτή την κατηγορία γυναικών που παίρνουν μαζί τους πολλά μικρά πραγματάκια «για την περίπτωση ανάγκης». Και δεύτερον γιατί θεωρώ ότι τα clutches έχουν αυτή την υπέροχη ικανότητα να στολίζουν με έναν τρόπο τα χέρια που τα κρατάνε.

clutches-(11).jpg

Αν μιλάμε για τα νέα, upgraded clutches όλων των αγαπημένων μας οίκων και brands, που έχουν φανταστικά χρώματα, ιδιαίτερα υλικά, αλλά και βολικό μέγεθος, τότε η συζήτηση περνάει σε άλλο επίπεδο. Γιατί εδώ έχουμε και στυλ και άνεση και πρακτικότητα. Τα απαραίτητα χωράνε μια χαρά σε ένα μεγάλο, casual clutch σαν αυτά που έχεις ήδη στις παραπάνω φωτογραφίες, ενώ μην ξεχνάς ότι το μέγεθος είναι ενετλώς σχετικό, με τα oversized clutches να έχουν κερδίσει και αυτά τις δικές τους πιστές υποστηρίκτριες. Από εμένα είναι ξεκάθαρο ναι και όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά και για το φθινόπωρο που έρχεται.