The pointed shoe trend: Η τάση στα παπούτσια από τα 90s που επιστρέφει το φθινόπωρο

Ναταλία Κατσακιώρη
The pointed shoe trend: Η τάση στα παπούτσια από τα 90s που επιστρέφει το φθινόπωρο
Photo Credit: Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Δεν υπάρχει σχέδιο που να μην ακολουθεί το συγκεκριμένο trend.

Η επιστροφή στην πόλη έχει -για μένα προσωπικά- και ένα μοναδικό plus. Την εξερεύνηση των νέων τάσεων της σεζόν. Το φθινόπωρο είναι άλλη μία άτυπη πρωτοχρονιά για πολλούς από εμάς και κυρίως για τις fashion lovers, μιας και ο Σεπτέμβριος θεωρείται ο Ιανουάριος της μόδας. Μετά τις διακοπές μας επιστρέφουμε στα fashion weeks που θα διαμορφώσουν και το τι θα φορέσουμε όλη την υπόλοιπη χρονιά, δίνοντας το vibe της αισθητικής μας. Είσαι, λοιπόν, έτοιμη;

pointy-shoes-(12).jpg

Αν περάσουμε στα άκρως βασικά και πρακτικά στοιχεία του πρώτου επίσημου μήνα του φθινοπώρου, του Σεπτεμβρίου, θα διαπιστώσεις ότι τα παπούτσια σου είναι το πιο βασικό στοιχείο, που θέλεις αμέσως να αλλάξεις. Γιατί φτάνει κάπου με τα σανδάλια και τα άκρως καλοκαιρινά πέδιλα, άσε που οι πρώτες βροχές κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Επίσης, τα λίγο πιο φθινοπωρινά παπούτσια κάνουν φανταστικά combos με τα καλοκαιρινά μας ρούχα, γιατί οι αντιθέσεις είναι αυτές που απογειώνουν το στυλ μας. Υπάρχει, λοιπόν, μία τάση στα παπούτσια της σεζόν, που μας έρχεται από τα 90s και τα early 00s, που έχει κατακλύσει ήδη το φθινοπωρινό street style.

pointy-shoes-(5).jpg

Τα 5 ιδιαίτερα χρώματα που θα φωτίσουν τη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα

Tα pointed shoes είναι το νέο ζευγάρι που πρέπει να αποκτήσεις.

Αν είσαι millennial θα ξέρεις, ήδη, για τι μιλάω. Τα μυτερά παπούτσια ήταν εξάλλου τα αγαπημένα σου για πολλά χρόνια και εύχομαι να ήσουν αρκετά σοφή, ώστε να κρατήσεις όλα εκείνα τα ζευγάρια με pointed mules και γόβες στη ντουλάπα σου, γιατί ως γνωστόν δεν πετάμε ποτέ τα αντικείμενα αξίας μιας και η μόδα ανακυκλώνει αργά ή γρήγορα τις τάσεις της.

Το ενδιαφέρον και το άκρως βολικό με το συγκεκριμένο trend είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί ως shape σε ότι παπούτσι και αν σου αρέσει να φοράς. Σε ένα ζευγάρι μπότες, σε χαμηλά ή ψηλοτάκουνα μποτάκια, σε μπαλαρίνες και loafers, σε sling backs που είναι και το star ζευγάρι της σεζόν, αλλά και σε all time classic γόβες σε οποιοδήποτε ύψος.

Τα pointed shoes ταιριάζουν τέλεια με φούστες αλλά και μακριά παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια και έχουν τη μαγική ιδιότητα να μακραίνουν τα πόδια μας. Κάνε μια μικρή έρευνα στη ντουλάπα σου και βγάλε και πάλι τα μυτερά σου ζευγάρια μπροστά-μπροστά. Θα τα χρειαστείς.

pointy-shoes-(8).jpg