Τα 5 σχέδια σε σακάκια που θα πάρουμε παντού μαζί μας το φθινόπωρο

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 5 σχέδια σε σακάκια που θα πάρουμε παντού μαζί μας το φθινόπωρο
Photo Credit: Valentina Valdinoci / launchmetrics.com/spotlight

Το σακάκι είναι το απόλυτο πανωφόρι κάθε φθινοπώρου. Έχουμε τα πιο επίκαιρα σχέδια.

Όταν βάλεις το πρώτο σου σακάκι, ήρθε και επίσημα το φθινόπωρο. Είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή, που νιώθεις την πρώτη ψύχρα, που θέλεις ένα ελαφρύ πανωφόρι για τη βραδινή σου βόλτα ή το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι για το γραφείο. Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μας έβαλε σε αυτή ακριβώς τη διάθεση, αν και όπως όλα δείχνουν οι θερμοκρασίες θα πάρουν πάλι την ανιούσα, οπότε ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τα σακάκια της σεζόν.

blazers_fall2023-(8).jpg

Φυσικά, και το σακάκι είναι ένα από τα all time classics items της ντουλάπας μας, όποιο και αν είναι το σχέδιο ή το χρώμα του, όποιο και αν είναι το στυλ ή το ύφασμά του. Με άλλα λόγια πάντα μπορείς να αξιοποιήσεις ένα σακάκι με πολλούς και διάφορους τρόπους, όσο και αν έχει φύγει από τις επίκαιρες τάσεις. Ωστόσο, είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στα νέα items της κάθε σεζόν, που πάνε το «φαινόμενο σακάκι» ακόμη παραπέρα και εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα 5 styles που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου για το 2023 (και όχι μόνο).

Η φούστα essential που θα φοράμε όλο το φθινόπωρο και υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σου

blazers_fall2023-(4).jpg

Τα 5 σακάκια που θα φορέσουμε το φθινόπωρο.

Double breasted: Είναι από τα πιο διαχρονικά σχέδια, που έχει τη μαγική ικανότητα να κάνει τα σύνολά σου αυτόματα πιο chic, προσθέτοντας το ανδρόγυνο στυλ ακόμη και σε ένα άκρως θηλυκό φόρεμα. Φοριέται πρωί και βράδυ.

blazers_fall2023-(11).jpg

Χρώμα: Μέσα στα αγαπημένα χρώματα κάθε φθινοπώρου είναι και τα ζεστά πορτοκαλί της κολοκύθας, το πράσινο της ελιάς, το καραμελέ καφέ, το κόκκινο, το μωβ και το μπλε. Αν ανήκεις στις τολμηρές, τότε go for it και βάλε ένα σακάκι σε neon χρώμα, παίζοντας έξυπνα με το colorblocking.

blazers_fall2023-(10).jpg

Boxy shape: 'Εντονοι ώμοι, ίσια μέση, φαρδιά μανίκια. Τα boxy σακάκια είναι από τα πιο επίκαιρα σχέδια και θα τα βρεις σε ιδιαίτερα υλικά όπως το denim. Ψηφίζω ναι!

blazers_fall2023-(5).jpg

Leather: Έχεις σίγουρα ήδη επενδύσει σε ένα δερμάτινο σακάκι, από αυθεντικό ή συνθετικό δέρμα. Και καλά κάνεις γιατί θα φορεθεί και φέτος, αλλά και κάθε χρόνο, όπως φαίνεται. Εκτός από μαύρο μας αρέσει πολύ και το καφέ στη δερμάτινη υφή.

blazers_fall2023-(9).jpg

Oversized: Είναι ότι πιο άνετο, εννοείται! Και έχει το κατάλληλο coolness που θέλουμε στα φθινοπωρινά μας σύνολα. Φαρδύ, με μεγάλα άνετα μανίκια, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα εξίσου φαρδύ παντελόνι ή να μπει απλώς πάνω από το οτιδήποτε φοράς εκείνη την ημέρα, φόρεμα, φούστα ή jorts.

blazers_fall2023-(6).jpg