Οι μεγάλες ζώνες είναι το 70s αξεσουάρ που θα συμπληρώσει τα πλεκτά μας

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι μεγάλες ζώνες είναι το 70s αξεσουάρ που θα συμπληρώσει τα πλεκτά μας
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Ο Michael Kors έχει τον καλύτερο τρόπο για να τις αναδείξουμε. 

Οι κύκλοι που κάνει η μόδα είναι κάτι το δεδομένο. Κάθε σεζόν θα δούμε μεγάλες επιστροφές, σε γνωστά αλλά και λιγότερο αγαπημένα trends. Τα 90s και 00s είναι αυτή τη στιγμή οι δύο δεκαετίες που έχουν κατακλύσει τις νέες συλλογές για το 2024, ένα comeback που σίγουρα πολλές από εμάς δεν περιμέναμε. Μέσα, όμως, σε όλο αυτό το Y2K κύμα που σαρώνει το street style και το feed μας στα social media υπάρχει πάντα και η διαχρονική επιρροή των 70s. Μια δεκαετίας τόσο ανατρεπτικής που θα συνεχίσει να μας εμπνέει.

large_belts-(5).jpg

Ένα από τα στοιχεία, λοιπόν, που έρχεται και πάλι στο προσκήνιο είναι οι μεγάλες 70s ζώνες με τις χοντρές αγκράφες και τα bohemian στοιχεία, που ταιριάζουν υπέροχα με το φθινοπωρινό μας στυλ, γιατί δίνουν αυτόματα ένα coziness. Η νέα Fall/Winter 2023 συλλογή του Michael Kors είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια μεγάλη ζώνη. Πρώτα τις είδαμε φορεμένες στο catwalk, αλλά μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα οι καλεσμένοι στο SS24 show οτου σχεδιαστή εμφανίστηκαν με τα νέα του φθινοπωρινά σύνολα, και έτσι μας έδειξαν πώς μπορούμε να φορέσουμε τις big belts στην πράξη.

Pouch belt: Είναι η τσάντα που επιστρέφει και στη NYFW είδαμε πώς μπορούμε να τη φορέσουμε από τώρα

large_belts-(4).jpg

Mini φούστες και πλεκτά: Ο καλύτερος τρόπος να φορέσεις μια μεγάλη ζώνη.

https://www.instagram.com/p/Cj4FW-apbLQ/

Όποιο και αν είναι το στυλ της ζώνης που εσύ προτιμάς, δερμάτινη με αγκράφες, pouch belt, minimal με χρυσά στοιχεία ή απόλυτα απλή, ο καλύτερος τρόπος να τη φορέσεις είναι πάνω από ένα φόρεμα, mini ή maxi, μονόχρωμο κατά προτίμηση, πλαισιώνοντάς το και με άλλα 70s αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι suede μπότες.

Ένα ακόμη ωραίο look είναι με mini φούστα, πουκάμισο και ένα maxi παλτό ή ένα ανδρόγυνο, boxy σακάκι και πάλι με μπότες ή ένα ζευγάρι cowboy booties. Γενικά, έχε στο νου σου ότι το πιο εύκολο styling trick για να ακολουθήσεις είναι να κρατήσεις τη βάση σου plain και σταθερή στις μονοχρωμίες και να δώσεις έμφαση στα αξεσουάρ, όπως η ζώνη σου φυσικά, τα παπούτσια και κάποια κοσμήματα που θα ανεβάσουν και άλλο το 70s mood.

large_belts-(3).jpg