Βρήκαμε το απόλυτο essential του ιταλικού street style -Και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Ναταλία Κατσακιώρη
Βρήκαμε το απόλυτο essential του ιταλικού street style -Και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι
Photo: Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου ολοκληρώνεται σήμερα και ανέδειξε το basic item της σεζόν.

Το Μιλάνο είναι μία από τις fashion πρωτεύουσες με ιδιαίτερη σημασία. Όχι μόνο για τους οίκους που παρουσιάζουν εκεί τα shows τους και έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση του κοινού με το αξεπέραστο «Made In Italy», αλλά και για το στυλ των ίδιων των Μιλανέζων που δικαίως κατέχουν μια σταθερή θέση ανάμεσα στους πιο καλοντυμένους Ευρωπαίους. Αν είχες την τύχη να ταξιδέψεις στο Μιλάνο, ξέρεις ακριβώς τι εννοώ. Φαντάσου, λοιπόν, τα looks που έχουμε την ευκαιρία να δούμε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

white_skirts-(37).jpg

Το fashion week ολοκληρώνεται σήμερα και εμείς έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα street style looks της σεζόν, που μας μεταφέρουν στους δρόμους του φθινοπωρινού Μιλάνου. Ανάμεσα, λοιπόν, στις καμπαρντίνες και τα πρώτα δερμάτινα της σεζόν, ξεχωρίσαμε και ένα ιδιαίτερο essential, που κάνει το δικό του statement. Ποιο είναι αυτό; Η άσπρη φούστα.

Μετά τα slouchy παντελόνια έρχονται οι slouchy μπότες -Είναι η τάση που ξεχωρίζει

Η άσπρη φούστα είναι το απόλυτο essential του φθινοπώρου.

Όταν μιλάμε για την άσπρη φούστα, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το καλοκαίρι. Ανάλαφρα υφάσματα, διαφάνειες, αέρινα βαμβακερά και ανάλογο styling. Τι θα έλεγες αν η λευκή φούστα έπαιρνε έναν πιο winter/fall χαρακτήρα; Αρχικά, να πούμε ότι τα κλισέ περί χρωμάτων δεν χωράνε σε αυτή τη συζήτηση. Το λευκό όπως και όλα τα υπόλοιπα χρώματα φοριούνται όλο το χρόνο. Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο το κάθε ένα essential. Οι Μιλανέζες έχουν την απάντηση.

Στις gallery που έχουμε δημιουργήσει για σένα, θα δεις κάποια πρώτα street style looks, που θα σε βάλουν λίγο στο κλίμα. Να πούμε ότι όσο ακόμα μπορείς να αξιοποιήσεις την άσπρη καλοκαιρινή σου φούστα με τα fall basics όπως τα σακάκια σου, φυσικά θα το κάνεις. Τα νέα όμως σχέδια της σεζόν θέλουν knitted φούστες στο χρώμα της κρέμας, βαμβακερές φούστες με μεγάλο όγκο, πλισέ με τούλι ή ιδιαίτερα απλικέ, αλλά και fishnet στη φθινοπωρινή εκδοχή του.

Μην ξεχνάς την all time classic άσπρη τζιν φούστα και την αγαπημένη σου slip skirt. Το street style μας δίνει το inspo.