MFW:Οι ravers του Glenn Martens ξεσήκωσαν το Μιλάνο ενώ ο οίκος Fendi μας εισάγει στη νέα γεωμετρία

Ναταλία Κατσακιώρη
MFW:Οι ravers του Glenn Martens ξεσήκωσαν το Μιλάνο ενώ ο οίκος Fendi μας εισάγει στη νέα γεωμετρία

Η Diesel αφιέρωσε το show στο νέο κοινό της ενώ ο οίκος Fendi συνεχίζει τις αναφορές στο πραγματικό του DNA. 

6.000 εισητήρια εξαφανίστηκαν μέσα σε μόλις λίγα λεπτά από τη στιγμή που δόθηκαν προς διάθεση online. Ο οίκος Diesel και ο Glenn Martens, που έχει αναλάβει την αναδιαμόρφωση εδώ και κάποιες σεζόν, χάρισαν αυτά τα εισητήρια για το μεγάλο rave πάρτι του brand, το οποίο ξεκίνησε τέσσερις ολόκληρες ώρες πριν το show και συνεχίστηκε για άλλες τέσσερις μετά τη λήξη του. Εντυπωσιακά φώτα, DJ sets και ένα κατακόκκινο catwalk που ήταν τα συστατικά μιας βραδιάς αξέχαστης για το Μιλάνο, που ούτε η καταρρακτώδης βροχή δεν μπόρεσε να σταματήσει.

Diesel-atm-S24-008.jpg

Τα μοντέλα βγήκαν στο catwalk μέσα στη βροχή, που με έναν τρόπο εκτόξευσε το πάθος στα ύψη και έκανε την ατμόσφαιρα ακόμη πιο ζεστή, διψασμένη για μόδα. Μια μόδα δυνατή, σύγχρονη, σημερινή, ατόφια. Όπως και το δημιουργικό μυαλό του creative director της Diesel, Glenn Martens, ο οποίος μεταμόρφωσε το όραμα του brand από ένα απλό denim label με μεγάλη ιστορία και συγκεκριμένη δυναμική, στο πιο πολλά υποσχόμενο new age οίκο, ο οποίος συνδυάζει το αγαπημένο ύφασμα των απανταχού fashion lovers, το denim, με την artisanal αισθητική, τις ακραίες τεχνικές και την οπτική του στο community του σήμερα.

Diesel-S24-006.jpg

Tι είδαμε στο catwalk; Εννοείται τζιν, εννοείται χρώμα, εννοείται το νέο logo της Diesel, που έχει μπει σε τσάντες, παπούτσια, t-shirts και αξεσουάρ. Τα highlights ήταν φυσικά η micro mini φούστα-ζώνη που εμφανίστηκε αυτή τη φορά ακόμη πιο ακραία και προκλητική, τα latex, glossy φορέματα, τα πολύχρωμα εσώρουχα που ζωγραφίστηκαν πάνω από το διάφανα naked dresses και η νέα τεχνική που ανέπτυξε ο Glenn Martens, η οποία αποτυπώνει την αισθητική ενός φθαρμένου τοίχου, ενός τοίχου που ξύνεται και ρίχνει το χρώμα του. Μόνο που αυτό το χρώμα πέφτει πάνω σε φίνες διαφάνειες και δημιουργεί φορέματα με φανταστικό texture.

Diesel-S24-051.jpg

Tα τζιν από την άλλη πλύθηκαν, βάφτηκαν, τρυπήθηκαν, κόπηκαν και απέκτησαν ντραπέ και ξέφτια. Σίγουρα οι επίσημες ανακοινώσεις του ατελιέ θα έχουν να μας δώσουν όλα τα τεχνικά στοιχεία. Ίσως από την άλλη να μην και τόση σημασία μπροστά στο ίδιο το θέαμα της συλλογής του Martens, που ήταν μια αποθέωση της αναλογικής στιγμής σε μια εποχή που τα ψηφιακά virals έχουν πάρει το τιμόνι.

Δείτε ολόκληρο το show:

Burberry SS24: O Daniel Lee έφερε στο catwalk τις γειτονιές του Λονδίνου -Και πολλές καμπαρντίνες!

Elegance και γεωμετρία στη νέα συλλογή του οίκου Fendi που αποθέωσε το Italian chic.

O Kim Jones μοιάζει να νιώθει απόλυτα άνετα στον οίκο Fendi. Είναι σε ένα brand που μπορεί να δουλεύει μέσα στην ασφάλεια του Made In Italy, αξιοποιεί το πλούσιο αρχείο του και κάνει μικρές αναδρομές και αναφορές στον Karl Lagerfeld, τον άνθρωπο, που απογείωσε τη δημοφιλία του Fendi. Για το front row στάλθηκαν προσκλήσεις σε όλους, κυριολεκτικά σε όλους, μιας και ο Kim Jones όπως αναφέρει ήθελε να δει απλώς τους φίλους του. Kate Moss, Demi Moore, Naomi Campbell, Linda Evangelista και Cara Deleningne είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που εμφανίστηκαν στο Μιλάνο για να παρακολουθήσουν το show.

Fendi-S24-052.jpg

Ένα ολόλευκο σκηνικό με τις iconic τσάντες του οίκου να γίνονται oversized ομοιώματα φιλοξένησε μια συλλογή με πολύ συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Pastels και γκρι, μαύρο, καφέ αλλά και κοραλί κόκκινο ήταν τα κυριότερα χρώματα που έπαιξαν σε όλη τη συλλογή. Το concept, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Jones, αντικατοπτρίζει ένα απλό ρωμαϊκό πρωινό, που κάθε γυναίκα της ιταλικής πρωτεύουσας πηγαίνει στη δουλειά της. Minimal γραμμές, μαλακά υφάσματα, δέρμα σε κάθε εκδοχή, πλεκτά και κάποιες λάμψεις κάνουν την εμφάνισή τους σε δημιουργικά σύνολα.

https://www.instagram.com/reel/CxbLCraqhjs/
Fendi-S24-003.jpg

Οι πολύχρωμες γεωμετρίες, τα κοντά γάντια, τα δερμάτινα αξεσουάρ και τα κομμάτια υφάσματος που έρχονται σαν συνέχεια από την μέση των strapless φορεμάτων και tops είναι τα καλύτερα στοιχεία που είδαμε. Ωραία χρώματα, μαγικά δέρματα, απλότητα και συνοχή σε μια συλλογή, που θα μπορούσε να φορεθεί ήδη από τώρα. Περιμένουμε όμως και ένα ακραία εντυπωσιακό show για την 55η επέτειο του οίκου. Κάτι που να μας ταρακουνήσει, να μας κάνει να νιώσουμε και πάλι το πνεύμα του Karl Lagerfeld, αλλά αλλιώς.

Fendi-S24-012.jpg

Τα καλύτερα catwalk looks: