Τα 5 κορυφαία vintage sites για να βρεις μικρά «διαμαντάκια»

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 5 κορυφαία vintage sites για να βρεις μικρά «διαμαντάκια»

Τώρα που έρχονται οι γιορτές δημιούργησε ένα x-mas look με αυθεντικά κομμάτια μεγάλων οίκων.

Το ότι εγώ προσωπικά λατρεύω τα vintage και second hand ρούχα είναι μάλλον γνωστό, αν με παρακολουθείς μέσα από αυτή τη στήλη μόδας. Οπότε θα κάνω ότι μπορώ για να σε πείσω να μπεις στο vintage hunting και να γίνει για σένα η όλη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Γιατί ξέρω ότι καταβάθος ένας μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας για πολλούς είναι και οι ώρες που χρειάζεται να ψάξει κανείς ανάμεσα σε αμέτρητα χρησιμοποιημένα ρούχα, για να βρει τελικά κάτι που να αξίζει πραγματικά τον κόπο.

vintage_online-shopping-(9).jpg

Ειδικά αν μιλάμε για μία γυναίκα, που αγαπά τους γνωστούς designers και τους οίκους μόδας, τότε σου έχω την καλύτερη λύση. Το online shopping. Γιατί πλέον υπάρχουν πολλά online vintage καταστήματα, με ελεγμένα και καλοσυντηρημένα designer pieces που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου.

vintage_online-shopping-(10).jpg

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάνε τα ψώνια σου για τις γιορτές online και επένδυσε σε second hand items αυτή τη φορά.

Οκτώ τρόποι να φορέσεις τις μπαλαρίνες τώρα -Γιατί τα flats είναι το νέο μας κόλλημα

Τα 5 κορυφαία vintage sites που αξίζει να ψάξεις

E-bay

Γνωστό και μη εξαιρετέο, το E-bay είναι μια πάντα αξιόπιστη πηγή για τις απανταχού fashion lovers, όπου μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα. Ήταν από τα πρώτα sites που μας έμαθαν το κομμάτι used και vintage, με μόνο του αρνητικό την τεράστια ποικιλία του, που ίσως σε δυσκολέψει στο να καταλήξεις.

vintage_online-shopping-(6).jpg

Vestiaire Collective

Είναι ο βασιλιάς της συγκεκριμένης κατηγορίας, το πιο γνωστό site των vintage hunters. Δημιουργήθηκε το 2009 και σήμερα στις σελίδες του μπορείς να βρεις τα πιο σπάνια κομμάτια της παγκόσμιας μόδας. Όλα τα items ελέγχονται και φέρουν την εγγύηση της γνησιότητάς τους. Εκτός, φυσικά από το να αγοράσεις, μπορείς επίσης και να πουλήσεις κάποιο δικό σου αγαπημένο designer piece μέσω της πλατφόρμας.

vintage_online-shopping-(3).jpg

Depop

Είναι το πιο αγαπημένο second hand site των Genzers και αυτό γιατί η συλλογή του με κομμάτια από τη δεκαετία του 2000 είναι απλώς εντυπωσιακή. Στο συγκεκριμένο online κατάστημα έχε υπόψη σου ότι μπορείς να βρεις και πάρα πολλά non branded κομμάτια, σε οικονομικές τιμές.

vintage_online-shopping-(1).jpg

Lampoo

Αν λατρεύεις το quiet luxury trend, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις μια ψηφιακή βόλτα στο Lampoo. Εκεί θα βρεις πολλά new age brands με μίνιμαλ αισθητική και πολλά κομμάτια από πρόσφατες συλλογές τους. Μιλάμε για τους Khaite NY, The Row κ.ό.κ.

vintage_online-shopping-(2).jpg

Retold

Είναι ένα oline vintage store στο οποίο θα βρεις πολλά, διαχρονικά items. Μιλάμε για τα ρούχα εκείνα που αποτελούν επένδυση για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Ξεκίνα την αναζήτηση με ένα καμηλό παλτό by Max Mara.

vintage_online-shopping-(8).jpg