Οδηγός αγοράς: Τα μεγάλα cozy κασκόλ που χρειάζεται η ντουλάπα σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα μεγάλα cozy κασκόλ που χρειάζεται η ντουλάπα σου

Είναι το απαραίτητο item του χειμώνα και φέτος θα το φορέσουμε «αλλιώς».

Προσωπικά παλιότερα δεν υπήρξα μεγάλη fan του concept κασκόλ. Γενικά δεν ήμουν υπέρ του οτιδήποτε ένιωθα ότι καλύπτει ένα outfit ή μπορεί να μου δώσει μεγάλο, περιττό από όσο πίστευα όγκο. Όλα αυτά φυσικά πριν περάσω στην πραγματικά ενήλικη φάση του στυλ μου, πριν αγαπήσω το mix and match και πριν καταλάβω ότι τα κασκόλ εκτός από άκρως πρακτικά τις κρύες μέρες όπως αυτές που διανύουμε τώρα είναι και super stylish.

scarf-(4).jpg

Το 2023 οι σχεδιαστές μάλιστα είδαν τα κασκόλ με άλλα μάτια και τα ενέταξαν στις συλλογές τους για Fall/Winter 2023/2024 με έναν τρόπο που μέχρι στιγμής δεν είχαμε συνηθίσει. Φορεμένα πάνω από ολόκληρα outfits ακόμα και πανωφόρια, χρησιμοποιώντας τα ως το κεντρικό καινούριο στοιχείο ενός cozy outfit με oversized στοιχεία. Φυσικά ο πρώτος οίκος που έκανε viral τα τεράστια κασκόλ του με τα pastel καρό prints ήταν οι Acne Studios, ενώ ακολούθησε ο οίκος Burberry με τον Daniel Lee να βάζει τεράστια κασκόλ σε English style καρό στην πρώτη του συλλογή για το βρετανικό brand.

Τρεις προτάσεις για cozy παλτό από τη Σοφία Καρβέλα -Καμηλό, μαύρο ή γκρι;

scarf-(5).jpg

Τα μεγάλα κασκόλ είναι το στοιχείο που χρειάζεται το καθημερινό σου ντύσιμο και αυτό που θα κάνει λίγο πιο ξεχωριστό και winter ακόμα και ένα total basic look με τζιν παντελόνι, puffer jacket και μποτάκια. Αυτό εξάλλου είναι το off duty σύνολο που επιλέγουν διαχρονικά τα μοντέλα στα fashion weeks.

Αν βέβαια αγαπάς το statement ντύσιμο, τότε σίγουρα ένα oversized κασκόλ σε ένα ωραίο bold χρώμα πρέπει να είναι για σένα η αγορά του μήνα. Φυσικά το μαλλί και τα υλικά με φυσικές ίνες βρίσκονται πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων μας, αν και σίγουρα θα βρεις και πολλές οικονομικές επιλογές στα αγαπημένα μας brands. Εμείς κάναμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς για σένα και σου έχουμε τα πιο όμορφα και ζεστά κασκόλ που αξίζουν το budget του μήνα σου. Είναι τα musts της wish list του Ιανουαρίου.

scarf-(3).jpg

Editor's choices: