Λέρωσες τις Ugg σου στη βροχή; Τρεις DIY τρόποι να τις καθαρίσεις αποτελεσματικά στο σπίτι

Λέρωσες τις Ugg σου στη βροχή; Τρεις DIY τρόποι να τις καθαρίσεις αποτελεσματικά στο σπίτι

Μπορείς να το κάνεις με υλικά που έχεις στο ντουλάπι του σπιτιού σου.

Οι μπότες της Ugg ήταν, είναι και θα είναι ένα πολύ αγαπημένο item των γυναικών. Ήταν ένα διαχρονικό ζευγάρι για τους surfers της Αυστραλίας, που ήθελαν αυτές τις ζεστές μπότες για να στεγνώνουν τα πόδια τους μετά το νερό. Η τάση αυτή πέρασε και στην Αμερική και κάπως έτσι σήμερα μιλάμε για ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια, που έχουν γίνει viral. Στο Tik Tok τα Ugg girls έχουν δημιουργήσει μια κανονική φυλή και είναι κυριολεκτικά παντού. Είμαι, λοιπόν, σίγουρη ότι και εσύ θα έχεις ένα ζευγάρι στη ντουλάπα σου ή θα είναι ανάμεσα στις αγορές που θέλεις να κάνεις μέσα στο 2024.

https://www.instagram.com/p/Cou52jCvuqz/

Τι γίνεται, όμως, με το κομμάτι της καθαριότητας; Γιατί πολλές φοβόμαστε να τις φορέσουμε μέσα στη βροχή και το νερό ακριβώς γιατί το θεωρούμε πολύ δύσκολο να τις καθαρίσουμε μετά σε περίπτωση που βραχούν. Κανονικά, όταν αγοράσουμε ένα τέτοιο ζευγάρι, πρέπει να το περνάμε με ένα ειδικό σπρέι που κάνει το suede αδιάβροχο. Σε περίπτωση, όμως, που δεν έχεις προνοήσει, σου έχουμε τους τρεις DIY τρόπους να τις καθαρίσεις στο σπίτι.

ugg-(4).jpg

Μπότες με χαμηλό τακούνι: Τα 4 στυλ που αξίζει να επενδύσεις στις χειμερινές εκπτώσεις

3 DIY τρόποι να καθαρίσεις τις Ugg σου.

-Λευκό ξύδι και νερό

Κάνεις ένα μείγμα με ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα νερό και το περνάς με ένα πανί πάνω στην περιοχή του λεκέ σου μέχρι να απομακρύνεις τη βρωμιά. Με ένα άλλο καθαρό πανί περνάς την ίδια περιοχή με νερό και αφήνεις τα παπούτσια να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα.

https://www.instagram.com/p/CzOSFWut4sv/

-Σπρέι για στεγνό καθάρισμα

Εδώ θα πρέπει προφανώς πρώτα να προμηθευτείς το συγκεκριμένο καθαριστικό, το οποίο θα αξιοποιήσεις και σε άλλα ρούχα και αξεσουάρ της ντουλάπας σου. Ξεκινάς τη διαδικασία με μία στεγνή βούρτσα και απομακρύνεις ότι έχει κολλήσει πάνω στα παπούτσια λόγω της βροχής. Ψεκάζεις με το σπρέι πάνω στο λεκέ και το αφήνεις να δράσει. Το περνάς και πάλι από πάνω με τη βούρτσα και το αφήνεις να στεγνώσει και πάλι φυσικά, στον αέρα.

-Σαπούνι Μασσαλίας

Εδώ η διαδικασία είναι εξίσου απλή. Κάνεις ένα μείγμα με αρκετό νερό και μόλις μερικές σταγόνες από σαπούνι Μασσαλίας σε υγρή μορφή, περνάς την προβληματική περιοχή και τρίβεις ελαφρά. Ξέπλυνε με ένα καθαρό πανί ή σφουγγαράκι και άφησε και πάλι να στεγνώσει η περιοχή.