Αυτό το κλασικό french chic σακάκι θα είναι για άλλη μια φορά επίκαιρο την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτό το κλασικό french chic σακάκι θα είναι για άλλη μια φορά επίκαιρο την άνοιξη
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Ένα σακάκι που θα σου θυμίσει τη sophisticated πλευρά της ντουλάπας σου. 

Κάποια από τα items της γυναικείας γκαρνταρόμπας έχουν βαθιά ιστορία, που καλό θα ήταν να την ξέρεις. Όπως για παράδειγμα το iconic tweed σακάκι, που παρουσίασε για πρώτη φορά η Coco Chanel και έγινε το σήμα κατατεθέν του οίκου της. Η ίδια η σχεδιάστρια το αποκάλυψε για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία του 1920, παίρνοντας τη βασική της έμπνευση από τις αθλητικές στολές που φορούσε ο τότε σύντροφός της, δούκας του Ουέστμινστερ. Εξάλλου η ίδια ήταν γνωστή για το πάντρεμα της γυναικείας γκαρνταρόμπας με διάφορα στοιχεία από την ανδρική γκαρνταρόμπα.

tweed_jacket-(2).jpg

Εκτός από το άψογο tailoring το συγκεκριμένο blazer ξεχώρισε και για το ιδιαίτερο υλικό του, μιας και το tweed δεν ήταν σίγουρα ένα από εκείνα τα υφάσματα που θα μπορούσε μια γυναίκα εκείνη την εποχή να θεωρήσει premium. Παρόλα αυτά, το signature Chanel σακάκι κατάφερε να γίνει αγαπημένο μας και να είναι μέχρι και σήμερα ένα δείγμα υψηλής ραπτικής, αφού συμπεριλαμβάνεται με πάρα πολλές μορφές και στο haute couture show του οίκου ξανά και ξανά. Ο Karl Lagerfeld έπαιξε φυσικά το ρόλο του στην αναβίωση και την καθολική καθιέρωση του συγκεκριμένου item από τη δεκαετία του 80' και μετά.

https://www.instagram.com/p/Cxa5Y2ZtMDc/
tweed_jacket-(9).jpg

Τα 4 στοιχεία από την ανδρική γκαρνταρόμπα που θα δανειστούμε την άνοιξη

Το tweed σακάκι επιστρέφει και αυτή την άνοιξη.

Εννοείται ότι για να βάλεις ένα tweed σακάκι στη ντουλάπα σου, δεν χρειάζεται να φέρει οπωσδήποτε την υπογραφή του οίκου Chanel. Σε όλα τα αγαπημένα μας brands μπορείς να βρεις πολλές αντίστοιχα όμορφες και ποιοτικές εκδοχές του. Και θα σου έλεγα ότι είναι η προσθήκη που πρέπει να κάνεις αυτή την άνοιξη, βάζοντας ένα τέτοιο blazer στη wish list σου.

tweed_jacket-(4).jpg

Είναι ανάλαφρο, είναι ξεχωριστό και ταυτόχρονα διακριτικό, ενώ κουβαλάει επάνω του όλη τη σοφία και το sophisticated attitude ενός γαλλικού outfit. Γιατί ένα τέτοιο σακάκι εννοείται ότι βγάζει το french chic.

https://www.instagram.com/p/CyvyNvarKpt/

Πάρε έμπνευση από το street style και φόρεσέ το και εσύ όπως οι Γαλλίδες με ίσιο τζιν παντελόνι, leather pants, mini φούστα ή και βερμούδα ανάλογα με την προσωπική σου αισθητική.

tweed_jacket-(1).jpg