Το καφέ είναι το χρώμα που φοράνε οι πάντες τώρα -6 τρόποι να το δοκιμάσεις και εσύ

Ναταλία Κατσακιώρη
Το καφέ είναι το χρώμα που φοράνε οι πάντες τώρα -6 τρόποι να το δοκιμάσεις και εσύ

Είναι σίγουρα το πιο hot χρώμα της χρονιάς. Μην αντιστέκεσαι.

Κάθε εποχή έχει και τις μανίες της και ειδικά όταν μιλάμε για το κομμάτι τη μόδας, ξέρουμε πως με τη λέξη εποχή αναφερόμαστε σε μία σεζόν. Ο χειμώνας, λοιπόν, του 2023/2024 έχει κυριολεκτικά σημαδευτεί από μία μεγάλη επιστροφή. Αυτή του καφέ χρώματος, το οποίο έχει έρθει και έχει κυριολεκτικά σαρώσει το street style. Μιλάμε, φυσικά, για επιστροφή γιατί αν θυμηθείς λίγο τα «νιάτα» σου, αν είσαι Millennial όπως και εγώ, θα συνειδητοποιήσεις ότι το καφέ είναι ένα χρώμα που αγαπούσε πολύ η μαμά σου, εκεί στα τέλη των 80s και στις αρχές των 90s. Kαι μετά ήρθε η παντοδυναμία του μαύρου.

chocolate_brown-(1).jpg

Ακόμη πιο πίσω, στα 70s, το σκούρο καφέ της σοκολάτας ήταν ένα χρώμα που φόραγε πολύ η νέα και ισχυρή γενιά των γυναικών, που είχε τότε αρχίσει την πορεία της προς τη χειραφέτηση και είχε αρχίσει να αναλαμβάνει ρόλους σε ισχυρές θέσεις. Γιατί το καφέ είναι ένα χρώμα που από τη μία μπορεί να είναι ιδιαίτερα κομψό, ενώ από την άλλη μας δίνει και αυτή την cool, ανεπιτήδευτη αισθητική, που το κάνει μοναδικό. Κάπως έτσι το είδαμε στις προτάσεις των σχεδιαστών στις FW23 συλλογές τους και ήδη από το φθινόπωρο που μας πέρασε, το καφέ έγινε το αγαπημένο χρώμα των fashion insiders.

chocolate_brown-(6).jpg

Τα αξεσουάρ σε σχήμα καρδιάς είναι η τάση που θα φέρει νωρίτερα τον Άγιο Βαλεντίνο

chocolate_brown-(2).jpg

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι το καφέ παίζει αυτή τη στιγμή παντού γύρω σου. Αν ακόμη αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το φορέσεις και εσύ, σου έχουμε έξι απλά styling tips που θα σε κάνουν να βγεις αμέσως για ψώνια, προς αναζήτηση του νέου σου chocolate brown item. Αν αναζητάς κάτι διαχρονικό, τότε ένα δερμάτινο jacket σε σκούρο καφέ με φθαρμένες λεπτομέρειες, το οποίο μπορείς να ανακαλύψεις στο πιο κοντινό thrift store της γειτονιάς σου, είναι η ιδανική επιλογή για σένα. Μην ξεχνάς όμως ότι το καφέ δεν χρειάζεται να φορεθεί μόνο στη σκούρα του απόχρωση, αλλά μπορείς πάντα να παίξεις με τα neutrals σε ένα ενδιαφέρον combo.

chocolate_brown-(7).jpg

6 τρόποι να φορέσεις τώρα το καφέ: