The Barrel Leg pants: Είναι η τάση στα παντελόνια της άνοιξης που θα λατρέψεις

Ναταλία Κατσακιώρη
The Barrel Leg pants: Είναι η τάση στα παντελόνια της άνοιξης που θα λατρέψεις

Είναι η τάση που είδαμε στα catwalks των νέων συλλογών.

Τα παντελόνια αποτελούν πλέον ένα από τα πιο σημαντικά δυναμικά στοιχεία της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Προσφέρουν ελευθερία κινήσεων, είναι chic, μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση και έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν φόρμες και shapes με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο. Για αυτό και οι γραμμές που κυριαρχούν κάθε φορά στις τάσεις κάθε σεζόν είναι ιδιαίτερα σημαντικές και με έναν τρόπο μαρτυρούν πολλά και για τη σκέψη της μόδας -και των σχεδιαστών πιο συγκεκριμένα- γύρω από τη γυναικεία σιλουέτα τη δεδομένη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/ClWpXU5rzn_/

Τη δεκαετία του 1990 είχαμε τα ίσια παντελόνια, έπειτα περάσαμε στα baggy και low rise, αμέσως μετά στα skinny, για να καταλήξουμε στα mom fitted παντελόνια με την ψηλή μέση και τελικά wide leg pants, που είναι και η κορυφαία τάση των τελευταίων ετών. Μέχρι στιγμής το 2024, φαίνεται πως είναι μια χρονιά όπου όλα τα shapes και τα πατρόν έχουν τη δική τους θέση, επιτρέποντας στην κάθε μία από εμάς να επιλέξει το παντελόνι που νιώθει ότι πραγματικά της ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την αισθητική της. Μέσα από τα SS24 shows αλλά και τα πρώτα catwalks που είχαμε με τις FW24 συλλογές, είδαμε και την επιστροφή ενός παντελονιού, που θα ανανεώσει κι άλλο την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μας.

https://www.instagram.com/p/C2jt7GfsW8s/

Slouchy bag: Είναι η cool τσάντα που θα πρωταγωνιστήσει το χειμώνα

Τα barrel pants είναι η τάση που θα δοκιμάσεις την άνοιξη.

Τα παντελόνια τύπου barrel πράγματι προσπαθούν να αναπαραστήσουν τη λογική ενός βαρελιού, χωρίς όμως όλο αυτό να πρέπει να σε τρομάζει. Μιλάμε για ένα άκρως κομψό και elegant παντελόνι, με στενή μέση, που εφαρμόζει όμορφα στους γοφούς και δημιουργεί μία όμορφη καμπύλη στα πόδια, μέχρι να κλείσει και πάλι στους αστραγάλους. Είναι μια τάση την οποία επανάφερε αρχικά ο οίκος Alaia, ο οποίος μας παρουσίασε και πάλι ένα εξαιρετικής αισθητικής barrel pants στην τελευταία του Haute Couture συλλογή στο Παρίσι.

Dior-S24-073.jpg

CHRISTIAN DIOR SS24

Alaia-PO-F23-014.jpg

MAISON ALAIA FW23

Τη λογική των barrel pants υιοθέτησαν και οίκοι όπως οι Dior, Fendi, Stella McCartney και Alexander McQueen, παρουσιάζοντας ο καθένας τη δική του λογική γύρω από το συγκεκριμένο shape. Είναι ένα παντελόνι που θα ξεκινήσει να πρωταγωνιστεί στο street style της άνοιξης, ενώ μπορεί να το έχεις ήδη εντοπίσει και στους πιο ενημερωμένους fashion λογαριασμούς του Instagram.

Stella-Mccartney-S24-042.jpg

STELLA MCCARTNEY SS24