Υ.Γ.:Ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια κάνουν με μία κίνηση πιο fun κάθε μας σύνολο

Ναταλία Κατσακιώρη
Υ.Γ.:Ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια κάνουν με μία κίνηση πιο fun κάθε μας σύνολο
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Είναι το χρώμα star της σεζόν που θα δώσει ανοιξιάτικο αέρα στα looks μας.

Τα χρώματα κάνουν κύκλους μέσα στις τάσεις της μόδας και κάθε φορά που τα βλέπουμε να εμφανίζονται στα catwalks σκεφτόμαστε αυτόματα πώς θα τα εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Τα trends είναι αυτά που επικηρύσσουν ή αποκηρύσσουν τις αποχρώσεις της κάθε σεζόν. Η άνοιξη είναι σαφώς η πιο πολύχρωμη περίοδος του χρόνου, μετά το σκουρόχρωμο χειμώνα και το φθινόπωρο αλλά και το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου ειδικά στην Ελλάδα, προτιμάμε τις απαλές γήινες αποχρώσεις και το λευκό.

red_shoes-(19).jpg

Το 2023 ξαναζήσαμε τη λατρεία του ροζ και του φούξια, αφού ολόκληρο το καλοκαίρι ήταν σαφώς αφιερωμένο στην Barbie και τη νέα ταινία της Greta Gerwing, που μαζί με τη Margot Robbin αποθέωσε το ροζ σύμπαν και οδήγησε την παγκόσμια αγορά χρωμάτων σε έλλειψη των συγκεκριμένων αποχρώσεων. Αλλά αμέσως μετά το ροζ και το Babriecore ένα άλλο χρώμα μπήκε στη ζωή μας και αυτό είναι το έντονο κόκκινο. Το little red dress είναι αυτό που έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση στις ανερχόμενες τάσεις της άνοιξης, αλλά όπως σε κάθε περίπτωση ο πιο εύκολος τρόπος να εντάξεις ένα trend στη γκαρνταρόμπα σου είναι τα αξεσουάρ.

red_shoes-(21).jpg

H feminine chic Stella McCartney και η aerogel τσάντα των Coperni που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα

Make it red!

Και πιο συγκεκριμένα τα κόκκινα παπούτσια. Πολλοί οίκοι έντυσαν τις συλλογές τους με κόκκινα σχέδια σε ρούχα και αξεσουάρ και ανάμεσά τους οι Gucci, Ferragamo και Sportmax. Ειδικά το Gucci Rosso, το σκούρο αυτό burgundy που σύστησε ο Sabato De Sarno στο κοινό έχει κατοχυρωθεί ως ένα από τα πιο όμορφα κόκκινα που είδαμε στο street style.

Καθώς και η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ολοκληρώνεται σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια πλήρη εικόνα από το street style των μεγάλων fashion capitals για τις τάσεις που θα φορέσουμε την άνοιξη. Και τα κόκκινα παπούτσια είναι μία από αυτές. Τα κατακόκκινα flats του οίκου Marni είναι αυτά που αποθέωσαν τα γεωμετρικά ίσια παπούτσια, ενώ οι wedge γόβες του Maximilian Davis είναι σαφώς ότι καλύτερο είδαμε στο Μιλάνο.

red_shoes-(8).jpg

Δοκίμασε να βάλεις ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια στη συλλογή σου και αξιοποίησέ τα αυτή την άνοιξη, βάζοντας το απαραίτητο χρώμα στη ρουτίνα σου.

red_shoes-(1).jpg