Οδηγός αγοράς: 10 ανάλαφρα πουκάμισα που θα φέρουν την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: 10 ανάλαφρα πουκάμισα που θα φέρουν την άνοιξη
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Ξεκίνησε το shopping του Μαρτίου με τα πιο όμορφα πουκάμισα.

Το πουκάμισο είναι ένα από τα πιο κλασικά items της γυναικείας αλλά και της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Και σε κάθε εποχή του χρόνου συμπεριλαμβάνουμε πάντα ένα πουκάμισο στη wish list τη περιόδου. Ειδικά όταν μιλάμε για την άνοιξη, τότε ένα νέο πουκάμισο πρέπει να μπει στην κορυφή της shopping list του Μαρτίου για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Γιατί μέσα σε αυτή τη μεταβατική φάση που περνάμε στο στυλ μας, η οποία ακολουθεί και τις ξαφνικές αλλαγές του καιρού -από το κρύο στη ζέστη και από τη ζέστη στο κρύο-, πρέπει να φοράμε εκείνα τα σωστά ρούχα που μας επιτρέπουν να παίζουμε με το layering.

spring_shirts-(15).jpg

Kαι το πουκάμισο είναι προφανώς ο βασιλιάς του layering. Επίσης, σημείωσε ότι αν επενδύσεις τώρα σε ένα ποιοτικό ύφασμα, θα έχεις ένα πολύτιμο item στη ντουλάπα σου, το οποίο θα φοράς ανεξαρτήτως εποχής. Το βαμβάκι, το μετάξι, η βισκόζη και η ποπλίνα είναι κάποια από αυτά τα υλικά, όπως και τα πουκάμισα που δημιουργούνται με πρόσμιξη από λινάρι. Τώρα, βέβαια που αλλάζουμε σεζόν σίγουρα θα γοητεύσουν οι ανάλαφρες, αέρινες ποιότητες υφασμάτων, οι οποίες θα μας φέρουν και την αντίσοιχα ανάλαφρη διάθεση καθώς θα τα φορέσουμε.

15 street style σύνολα από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι που θα φορέσουμε τον Μάρτιο

spring_shirts-(1).jpg

Το πουκάμισο ήταν ένα από τα αγαπημένα στοιχεία που έδειξαν και οι σχεδιαστές στις SS24 συλλογές τους μέσα από το preppy chic style, το οποίο έχει γίνει πλέον κλασικό και το βλέπουμε παντού, αλλά και μέσα από την coquette aesthetic, δηλαδή της αισθητική που εμπνέεται από το ρομαντισμό και το κλίμα των cabarets και έχει αναδείξει όλα εκείνα το ρομαντικά στοιχεία των πουκαμίσων. Οι μεγάλοι γιακάδες, οι δαντέλες, οι φιόγκοι και τα μεγάλα μανίκια αλά Bella Baxter είναι must για τα πουκάμισα της άνοιξης.

spring_shirts-(14).jpg

Το ίδιο ισχύει και για τις διαφάνειες, όπως τα total naked πουκάμισα που είδαμε από τον Saint Laurent, αλλά και για τα florals, τις ρίγες και τις bold έντονες αποχρώσεις όπως είναι το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο.

Βρήκαμε το sophisticated κοστούμι της Μαρίας Ηλιάκη -Το slouchy στυλ της πάει πολύ

spring_shirts-(6).jpg

Editor's choices: