Οδηγός Aγοράς: Οι XXL τσάντες είναι η τάση που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα -10 για να διαλέξεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός Aγοράς: Οι XXL τσάντες είναι η τάση που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα -10 για να διαλέξεις
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Η υπερβολή είναι must αυτή την άνοιξη. 

Τα bag trends, δηλαδή οι τάσεις στις τσάντες, απασχολούν πλέον ένα μεγάλο μέρος του boadcasting της κάθε σεζόν. Και αυτό γιατί το φαινόμενο της it bag δεν μας έχει ακόμη αφήσει με τις τσάντες της κάθε σεζόν να έχουν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη γκαρνταρόμπα μας. Μόνο που το 2024 θα είναι κάπως διαφορετικές υπό μία έννοια. Θα αφήσουμε δηλαδή λίγο στην άκρη τα μικροσκοπικά τσαντάκια που φορέσαμε με μανία τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι small bags ήταν το απόλυτο item για να έχεις μαζί σου πρωί και βράδυ. Θυμάσαι το βίντεο του Christian Dior που ρώταγε τους καλεσμένους του πόσο μεγάλο θέλουνε να μέγεθος της τσάντας τους;

Οδηγός αγοράς: Όχι ένα αλλά δέκα φορέματα που θα φέρουν την άνοιξη

xxlbags-(11).jpg

Φαίνεται ότι καμία μας δεν είναι πλέον διατεθιμένη να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από αυτό που της αξίζει, οπότε οι τσάντες μας έγιναν αυτόματα πιο μεγάλες, και για την ακρίβεια αρκετά μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες. Οι xxl εκδοχές τους έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν από τότε που ο Anthony Vacarello σχεδίασε για τον Saint Laurent μία τεράστια καπιτονέ, μαύρη τσάντα, που την κράτησαν celebrities όπως η Hailey Bieber και η Zoe Kravitz. Στις Spring/Summer 2024 συλλογές, λοιπόν, τις είδαμε σε πολλά catwalks με τη Bottega Veneta και τη Victoria Beckham να παρουσιάζουν μεγάλες, δερμάτινες τσάντες που τα μοντέλα κρατούσαν στα χέρια τους σε πολλές περιπτώσεις. Το ίδιο ακριβώς είδαμε και από τον Maximillian Davis και τον οίκο Ferragamo.

xxlbags-(7).jpg
xxlbags-(9).jpg

Για εμάς δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από την επιστροφή τους και αυτό γιατί προφανώς είναι η πιο ολική εκδοχή τους για τα all day looks μας. Από το πρωί στο γραφείο βάζουμε μέσα όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστούμε, ενώ ακόμη και το βράδυ μπορούμε να συνοδέψουμε τα cocktail σύνολά μας με μια πολυτελή δερμάτινη τσάντα με πλέξεις ή matte υλικά. Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν εκτός από το κλασικό μαύρο και off white είναι το burgundy, το μπλε, το πορτοκαλί και όλες οι αποχρώσεις του καφέ και του camel.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ κάνει το δικό της manifest με ένα κόκκινο κοστούμι -Κι εμείς το ανακαλύψαμε

xxlbags-(4).jpg

BOTTEGA VENETA SS24

xxlbags-(5).jpg

VICTORIA BECKHAM SS24

Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight

Editor's choices: