Η statement ζώνη επανέρχεται -Τα καλύτερα σχέδια που μπορείς να διαλέξεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Η statement ζώνη επανέρχεται -Τα καλύτερα σχέδια που μπορείς να διαλέξεις
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Η low waisted ζώνη έρχεται να επαναπροσδιορίσει τη γυναικεία σιλουέτα.

Όταν ένα αξεσουάρ γίνεται σημείο συζήτησης για ένα μεγάλο show, αυτό σίγουρα σημαίνει κάτι. Κάτι τέτοιο συνέβη με τη χρυσή μεγάλη ζώνη που είδαμε στο ντεμπούτο της Chemena Kamali για τον οίκο Chloe, αφού η χρυσή ζώνη με το όνομα του οίκου γραμμένο με καλλιγραφικά γράμματα έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Φορεμένη πάνω από αέρινα μεταξωτά φορέματα, 70s παντελόνια και micro mini σορτσάκια η συγκεκριμένη ζώνη έγινε must των designer hunters και ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που είχαμε ήδη καταλάβει: οι ζώνες επιστρέφουν, αλλά όχι έτσι όπως τις ξέραμε μέχρι στιγμής.

Το tailored σορτσάκι είναι η τέλεια εναλλακτική της mini φούστας -Tα σχέδια που είδαμε στα catwalks

Chloe-clp-F24-037.jpg
Chloe-F24-007.jpg

Όταν είδαμε τις SS24 collections στα shows του περασμένου Σεπτεμβρίου, παρατηρήσαμε αμέσως την άνοδο της ζώνης και την ουσιώδη συμμετοχή της στο styling πολλών συλλογών. Η Miu Miu έβαλε μια minimal, δερμάτινη ζώνη στις low rise φούστες της, ο Louis Vuitton πόνταρε σε μια σταυρωτή ζώνη πάνω από τις maxi έρινες φούστες του, ενώ η Khaite New York προχώρησε την έμπνευσή της ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε μια ζώνη με δύο χέρια που εμφανίζονται να αγκαλιάζουν τη γυναικεία μέση, ως γλυπτά.

belts_ss24-(5).jpg
belts_ss24-(6).jpg

Η ζώνη επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία σιλουέτα.

Είναι πραγματικά ελάχιστα τα αξεσουάρ που μπορούν να κάνουν μία τόσο σοβαρή δουλειά για το γυναικείο σώμα. Να αλλάξουν δηλαδή τις ισορροπίες του και να τονίσουν την περιοχή που θέλουμε κάθε φορά, ανάλογα με τη διάθεσή μας, τη φάση στην οποία βρίσκεται το σώμα μας και τις τάσεις της σεζόν φυσικά. Συνήθως φοράμε τις ζώνες μας ψηλά στη μέση, για να ορίσουμε κάπως τις ισορροπίες και να μακρύνουμε τα πόδια μας.

belts_ss24-(2).jpg
belts_ss24-(3).jpg

Αυτή την άνοιξη, όμως, οι ζώνες θα μας ταξιδέψουν στο ανάλαφρο vibe των 70s και θα έρθουν να κατεβούν πιο χαμηλά, για την ακρίβεια ακριβώς πάνω από τους γοφούς μας. Εξάλλου τα low waisted παντελόνια και οι επίσης χαμηλοκάβαλες φούστες κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της πόλης, οπότε μαζί με τις μεγάλες ζώνες της άνοιξης -με αγκράφα ή όχι- θα αναδείξουν τη νέα σιλουέτα της σεζόν.

Loewe-S24-019.jpg

Loewe

Τα ιδιαίτερα περίτεχνα σχέδια είναι πάντα ευπρόσδεκτα, το ίδιο και οι κλασικές ζώνες αλυσίδα, όπως αυτές του οίκου Chanel, τις οποίες μπορείς να φορέσεις σε layers.

Khaite-PO-S24-027.jpg

Khaite

Οδηγός αγοράς: Οι stylish μπαλαρίνες που θα μεταμορφώσουν το casual ντύσιμο

SS24 catwalk notes: