Οδηγός αγοράς: Οι stylish μπαλαρίνες που θα μεταμορφώσουν το casual ντύσιμο

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι stylish μπαλαρίνες που θα μεταμορφώσουν το casual ντύσιμο
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Τα καλύτερα σχέδια που θα βρεις τώρα στην αγορά. 

Ποιο είναι το επικρατέστερο ζευγάρι παπούτσια της φετινής άνοιξης; Αυτή τη φορά η απάντηση μας δεν θα είναι τα sneakers, το κλασικό άνετο σχέδιο που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ούτε καν τα sling backs ως μία φρέσκια προσθήκη. Ναι, καλά κατάλαβες: οι μπαλαρίνες είναι τα must παπούτσια των ανοιξιάτικων trends και το street style από τα πρόσφατα fashion weeks των προηγούμενων μηνών έχουν καταστήσει απόλυτα σαφή τη «νίκη» τους για φέτος.

Οδηγός αγοράς: 10 αθλητικά μπουστάκια για το athleisure look της άνοιξης

ballet-flats-(2).jpg

Συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν τελικά αγαπάμε πραγματικά τα συγκεκριμένα παπούτσια ή αν αγαπάμε να τα μισούμε. Προσωπικά θα ταχθώ μάλλον στη δεύτερη κατηγορία, επιμένοντας ότι τα συγκεκριμένα flats μπορούν να δώσουν μία elegant νότα σε ένα σύνολο, αν χρησιμοποιηθούν σωστά στο styling και αν έχουμε επιλέξει το κατάλληλο σχέδιο για το στυλ και τα πόδια μας. Διαφορετικά μπορούν δυστυχώς να αποβούν μοιραία. Οπότε η συζήτηση πρέπει να είναι ποιες μπαλαρίνες είναι αυτές που μας κολακεύουν και αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα μας την άνοιξη του 2024;

ballet-flats-(4).jpg

Ξεκινάμε με τα ballet flats του οίκου Miu Miu που είναι σε σατέν ύφασμα, με ένα μικρό φιογκάκι επάνω τους και μια μπαρέτα από λάστιχο, μιμούμενες τις πραγματικές μπαλαρίνες μιας χορεύτριας. Ο οίκος Alaia έχει προκαλέσει χαμό με το iconic σχέδιο του και τις μαύρες αλλά και λευκές μπαλαρίνες του με δίχτυ, ενώ οι fashion insiders έχουν στα απόλυτα musts της σεζόν και το εναλλακτικό του σχέδιο με τα μεταλλικά studs.

ballet-flats-(3).jpg

Tα γεωμετρικά σχέδια όπως οι τετραγωνισμένες μύτες είναι τα στοιχεία που κάνουν ένα ζευγάρι μπαλαρίνες λίγο πιο στιβαρές, λίγο πιο office, λίγο πιο business. Οι μπαλαρίνες σε στυλ Mary Janes εννοείται ότι έχουν την τιμητική τους, με μία ή και περισσότερες μπαρέτες, φέρνοντας ένα βασικό item του french chic στους δρόμους της πόλης. Το λουστρίνι και οι girly αποχρώσεις όπως το κόκκινο και το ροζ είναι must.

ballet-flats-(5).jpg

Eμείς ξεχωρίσαμε για σένα τα καλύτερα σχέδια της αγοράς.

Οδηγός αγοράς: Τα 10 σακάκια που θα φορέσουμε την άνοιξη στο γραφείο -Και όχι μόνο

Editor's choices: