Το tailored σορτσάκι είναι η τέλεια εναλλακτική της mini φούστας -Tα σχέδια που είδαμε στα catwalks

Ναταλία Κατσακιώρη
Το tailored σορτσάκι είναι η τέλεια εναλλακτική της mini φούστας -Tα σχέδια που είδαμε στα catwalks
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Κάτι ανάμεσα σε φούστα και παντελόνι, το τέλειο ρούχο δηλαδή!

Δύο από τα επικρατέστερα items αυτής της σεζόν είναι οι mini φούστες, που κυριολεκτικά αποθεώθηκαν μέσα στο χειμώνα, και τα super κοντά σορτσάκια που χρησιμοποιήσαμε για να υιοθετήσουμε το no pants trend. Οι περισσότεροι θα τα χαρακτήριζαν περισσότερο ως panties -και πολύ καλά θα έκαναν- οπότε η αλήθεια είναι ότι απευθύνονται κυρίως σε μια γυναίκα η οποία έχει αποφασίσει να φορέσει κάτι αρκετά statement. Κάπως έτσι αμέσως η δεύτερη αυτή τάση έχασε κάποιες fans, ενώ οι mini φούστες δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις ότι πιο πρακτικό στην καθημερινότητά μας.

Sorry blue jeans! Το λεοπάρ παντελόνι είναι η νέα εμμονή των fashion insiders

tailored_shorts-(8).jpg

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν με έναν μαγικό τρόπο βρισκόταν μια μαγική μέση λύση; Πες πως βρέθηκε! Το ότι πολλά trends πηγάζουν πλέον από τις ανάγκες των καταναλωτών και όχι το αντίστροφο, έχει κάνει πολλούς designers και διεθνείς οίκους να δημιουργούν νέα items, τα οποία έρχονται να απαντήσουν στα ερωτήματα των γυναικών. Και εδώ η απάντηση που ψάχνεις είναι tailored shorts. Ένα σορτσάκι δηλαδή σε tailored γραμμή, με φίνο ύφασμα και προσεγμένο πατρόν, το οποίο μπορεί να φορεθεί μαζί με τα σακάκια μας και τα elegant πουκάμισα της άνοιξης.

tailored_shorts-(4).jpg

Φυσικά, και ο Sabato De Sarno στο ντεμπούτο του για τον οίκο Gucci, όπου παρουσίασε μία συλλογή αφιερωμένη στο quiet luxury, ήταν ανάμεσα στους πρώτους σχεδιαστές που πρότειναν ένα ωραίο, tailored σορτσάκι μαζί με maxi παλτό και platformed loafers. Ο ίδιος, μάλιστα, δημιούργησε και ένα skorts που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

tailored_shorts-(2).jpg

Το tailored shorts στα SS24 catwalks:

H Miu Miu είχε τη δική της εκδοχή με ένα τύπου αθλητικό σορτσάκι που φθάνει λίγο πιο πάνω από το γόνατο, ενώ ο Tom Ford παρουσίασε ολοκληρωμένα κοστούμια με tailored σορτσάκια στη θέση των παντελονιών.

tailored_shorts-(5).jpg

Ο οίκος Prada απογείωσε την τάση με τα σορτσάκια του, τα οποία παρουσιάστηκαν μαζί με τις iconic ζώνες με κρόσσια που είδαμε στο runway στο SS24 show του. Όποια από τις παραπάνω εκδοχές και αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχεις καμία δικαιολογία πλεόν να κρύψεις τα πόδια σου.

tailored_shorts-(3).jpg

Πουκάμισο + τζιν παντελόνι: Η Τζένη Θεωνά απογείωσε τον πιο εύκολο συνδυασμό της άνοιξης

tailored_shorts-(6).jpg