Θέλεις να μείνεις έγκυος; Απόφυγε αυτές τις 4 κατηγορίες τροφών!

Θέλεις να μείνεις έγκυος; Απόφυγε αυτές τις 4 κατηγορίες τροφών!

Ενημερώσου!

Προσπαθείς με τον σύντροφό σου να μείνεις έγκυος; Κάντο σωστά. Κόψε το κάπνισμα και το αλκοόλ, μείωσε την κατανάλωση καφέ, απόβαλε το άγχος σου και φυσικά μάθε να τρέφεσαι σωστά. Το ξέρεις ότι υπάρχουν απαγορευμένες τροφές για όσες επιθυμούν να γίνουν μανούλες; Μάθε ποιες είναι και για λίγους μήνες βγάλε τις από το διαιτολόγιό σου:

- Tρανς λιπαρά:
Απόφυγε τα κακά λιπαρά τα οποία βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Πες όχι στα τηγανιτά φαγητά, τα επεξεργασμένα έλαια, στο junk food! Επιπλέον καλό θα ήταν να μην καταναλώνεις low fat προϊόντα, καθώς πολλά από αυτά κρύβουν επιπρόσθετο λίπος, ζάχαρη ή γλυκαντικά. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Human Reproduction, οι γυναίκες που έτρωγαν δύο ή περισσότερα low-fat γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν προβλήματα σύλληψης από εκείνες που προτιμούσαν τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά. Απόφυγε, λοιπόν, τα κακά λίπη και προτίμησε τα μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι ωφέλιμα για την υγεία σου. Αβοκάντο, ελαιόλαδο, καρύδια θα πρέπει να γίνουν οι νέοι σου φίλοι!


- Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες:
Απόφυγε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες καθώς όχι μόνο εμποδίζουν τη γονιμότητά σου αλλά επιπροσθέτως δεν έχουν τίποτα ωφέλιμο να σου δώσουν! Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες απελευθερώνουν τα σάκχαρα στο αίμα σου πολύ γρήγορα, προκαλώντας το πάγκρεας να απελευθερώσει γρήγορα την ορμόνη ινσουλίνη. Στις γυναίκες, αυτό οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή της τεστοστερόνης, προκαλώντας ορμονική ανισορροπία . Για αυτόν ακριβώς το λόγο μείωσε τα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια. Προτίμησε προιόντα ολικής άλεσης, λαχανικά, μούρα, εσπεριδοειδή και φασόλια. Αποτελούν ιδανικές τροφές για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου.

- Αλκοολούχα και καφεϊνούχα ποτά:
Μείωσε τις ποσότητες καφέ και αλκοόλ που καταναλώνεις, καθώς είναι πολύ όξινα και δύναται να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην προσπάθειά σου να μείνεις έγκυος. Προσοχή στις ποσότητες. Γενικότερα καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις όξινες τροφές, καθώς το σπέρμα ευδοκιμεί σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον.

- Ξιφίας, σκουμπρί, σολομός:
Τα ψάρια αυτά έχουν ενοχοποιηθεί ότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου και μολύβδου. Απόφυγε την κατανάλωσή τους, καθώς μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί πως η συχνή κατανάλωσή τους αυξάνει τις τοξίνες στο σώμα σου, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τις ορμόνες σου να δουλεύουν... ρολόι!

Διαβάστε ακόμα

Tips για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης πιο γρήγορα!

Jolie-Hudson-Lopez: Τα μυστικά τους για γρήγορη απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης