3 λόγοι για τους οποίους μια νέα μητέρα αποφασίζει να σταματήσει τον θηλασμό

3 λόγοι για τους οποίους μια νέα μητέρα αποφασίζει να σταματήσει τον θηλασμό

Δεν υπάρχουν πρέπει στη διαδικασία του θηλασμού.

Όταν υποδέχεσαι το μωράκι σου, το πρώτο πράγμα που επιθυμείς είναι να το θρέψεις σωστά ώστε να μεγαλώσει με υγιείς βάσεις. Ο θηλασμός αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μαγικό θαύμα της φύσης!

Είναι μια άκρως συγκινητική και ιερή στιγμή για τη μητέρα και το μωρό της, μια διαδικασία που όχι μόνο παρέχει στο μωρό τα απαραίτητα συστατικά για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει σωστά, αλλά αποτελεί και την απόλυτη σύνδεσή μεταξύ τους.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστούν τα μωρά να θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα να συνεχίσει ο θηλασμός και με μητρικό γάλα αλλά και με συμπληρωματικές τροφές. Και αυτό τι σημαίνει; Πώς πρέπει να στήσουμε στον τοίχο όλες τις μαμάδες που δεν μπορούν ή δε θέλουν να θηλάσουν;

Και βέβαια όχι. Τίποτα δεν πρέπει όσον αφορά τη σχέση και τη σύνδεση μιας μητέρας με το παιδί της! Ο θηλασμός είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα και αποτελεί καθαρά προσωπική ανάγκη της μαμάς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν μια μητέρα δεν το επιτύχει, θα χαρακτηριστεί ως «ανεπαρκής μητέρα».

Τα δεδομένα στη σύγχρονη ζωή έχουν αλλάξει. Με την ίδια ροή εξελίσσονται και οι σχέσεις μας. Η καθημερινότητα, τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ' αιτίας του στρες αλλά και οι πιέσεις που δεχόμαστε από το επαγγελματικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, μπορούν να διαταράξουν τις ισορροπίες μια νέας μητέρας με το παιδί της. Αυτό δε σημαίνει όμως πως την κατατάσσουν σε μια αναξιόπιστη η κακή μητέρα. '

Η ανάγκη μας για αγάπη -να δώσουμε αλλά και να πάρουμε- κάνει τη σχέση μας με το παιδί μας ουσιαστική και άνευ όρων. Όπως δε χωρούν πρέπει στα συναισθήματα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δε χωρούν πρέπει και σε διαδικασίες που μας συνδέουν με τα παιδιά μας. Και ο μητρικός θηλασμός είναι μια από αυτές.

Παρακάτω μπορείς να βρεις 3 λόγους που οι μητέρες σήμερα αποφασίζουν να σταματήσουν τον θηλασμό, και όχι δεν τις κατακρίνουμε γι' αυτό: