4 ασκήσεις για να προετοιμάσεις το σώμα σου για την εγκυμοσύνη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 ασκήσεις για να προετοιμάσεις το σώμα σου για την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι το πιο όμορφο στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας.

Η φροντίδα του σώματός σου πριν από την εγκυμοσύνη μπορεί να έχει δραματικό αντίκτυπο όχι μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και στον τοκετό και την ανάρρωση. Τα κιλά που παίρνει κάθε μέλλουσα μανούλα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, παρ’ όλα αυτά η γυμναστική βοηθάει ιδιαίτερα στο κομμάτι αυτό.

Είτε σχεδιάζεις να μείνεις έγκυος, είτε είσαι έγκυος, είτε θέλεις να φροντίσεις το σώμα σου μετά τον τοκετό ή απλώς θέλεις να βελτιώσεις την υγεία σου υπάρχουν 4 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν.

The move: Ball Lunge

Πώς θα την κάνεις: Στάσου στο ένα πόδι, με τον κορμό και το πόδι στραμμένα προς τα εμπρός και τοποθέτησε το πάνω μέρος του άλλου σου ποδιού στη μπάλα. Κράτησε τη σπονδυλική σου στήλη μακριά και το πάνω μέρος του κεφαλιού σου να μένει ακίνητο καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης. Μετακίνησε αργά τον κορμό σου προς τα πίσω διατηρώντας τον όρθιο. Κάνοντάς το αυτό, το πόδι που έχεις στη μπάλα θα φτάσει πίσω και το μπροστινό γόνατο θα λυγίσει. Επανάλαβε πολλές φορές και μετά άλλαξε πόδι και κάνε ίδιες επαναλήψεις και από την άλλη πλευρά.

5 λόγοι που δεν μπορείς να κοιμηθείς στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

The Move: Ball Roll Over

Πώς θα την κάνεις: Ξεκίνα παίρνοντας θέση πίσω από τη μπάλα σταθερότητάς και σκύψε κάτω με τη μπάλα μπροστά σου. Τα πόδια σου θα γυρίσουν περίπου 45 μοίρες και οι φτέρνες σου θα μείνουν μακριά από το πάτωμα. Τύλιξε το σώμα σου γύρω από την μπάλα, ακουμπώντας το κεφάλι σου στη μπάλα και κρατώντας τον λαιμό σου χαλαρό. Πίεσε τους κάτω κοιλιακούς σου στη μπάλα και κύλα μπροστά και πίσω στην αρχική θέση, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές.

Πιέζοντας τους κάτω κοιλιακούς σου στη μπάλα, θα ανοίξεις τους γοφούς σου και θα χαλαρώσεις περισσότερο το κάτω μέρος της πλάτης σου.

Τις ασκήσεις αυτές που σου περιγράφουμε μπορείς να τις δεις καλύτερα και στο video που ακολουθεί. Σίγουρα η εικόνα βοηθάει περισσότερο από το να διαβάζεις απλά την περιγραφή μιας άσκησης.



The Move: Hip Circles

Πώς θα την κάνεις: Αυτή είναι ίσως μία από τις πιο εύκολες ασκήσεις που έχεις κάνει ever. Κάθισε πάνω από σε μια μπάλα σταθερότητας με τα πόδια σου στραμμένα προς τα εμπρός. Η κίνηση που έχεις να κάνεις είναι πολύ απλή, αφού ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι κυκλικές κινήσεις των γοφών σου επάνω στη μπάλα.

Κάθε φορά που κάνεις έναν πλήρη κύκλο, αντίστρεψε την κατεύθυνση και συνέχισε να επαναλαμβάνεις αρκετές φορές.

3 πεντάλεπτες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

The Move: Bent Elbow Pullover

Πώς θα την κάνεις: Ξάπλωσε στην μπάλα ανάσκελα με τους γλουτούς σου κοντά στη μπάλα. Τα πόδια θα είναι σε απόσταση ισχίου και θα κοιτούν ευθεία μπροστά. Χρησιμοποίησε τους κάτω κοιλιακούς σου για να κρατήσεις τους γοφούς σου σταθερούς και στήριξε το κεφάλι σου στη μπάλα. Πάρε στα χέρια τα βαράκια σου και ξεκίνα να τα σηκώνεις προς τα πάνω με τους αγκώνες ελαφριά λυγισμένους. Μοιάζει πολύ με την άσκηση που κάνεις στο γυμναστήριο, μόνο που αυτή τη φορά αντί για πάγκο είσαι ξαπλωμένη στη μπάλα, και αυτό χρειάζεται περισσότερη δύναμη στους κάτω κοιλιακούς σου.