5 ανοιξιάτικες δραστηριότητες για να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου

5 ανοιξιάτικες δραστηριότητες για να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου

Όλοι οι τρόποι για να γίνει ακόμη πιο γλυκιά η περίοδος πριν τον τοκετό.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από την ηλικία της. Από την πρώτη στιγμή που θα ανακαλύψεις ότι στο σώμα σου μεγαλώνει μια καινούργια ζωή και μέχρι την ώρα που θα αγκαλιάσεις το μωρό σου πολλά θα αλλάζουν μήνα με τον μήνα.

Η διάθεσή σου θα υποστεί διακυμάνσεις αφού το σώμα σου θα προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα αυτή κατάσταση. Φρόντισε να διώξεις κάθε αρνητικό άτομο από κοντά σου, βάλε τον εαυτό σου στην πρώτη γραμμή και απόλαυσε με ηρεμία το ταξίδι προς την μητρότητα.

5 ιδέες που θα κάνουν πιο fun την εγκυμοσύνη σου

egkimosini10.jpg

1) Απόλαυσε τον περίπατο σε ένα πάρκο

Βγες έξω στη φύση για περπάτημα ή για ένα πικνίκ στο πάρκο. Το περπάτημα στην περίοδο της εγκυμοσύνης αρκεί για να έχεις άριστη φυσική κατάσταση. Είναι ένας ολοκληρωμένος τρόπος άσκησης που ενισχύει το καρδιαγγειακό σου σύστημα και τονώνει τους μύες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι έγκυες γυναίκες που ζουν σε γειτονιές γεμάτες με γρασίδι και δέντρα έχουν καλύτερο τοκετό από άλλες γυναίκες.

2) Αγόρασε λουλούδια

Μερικά φρέσκα λουλούδια θα ομορφύνουν το σπίτι και θα φτιάξουν τη διάθεσή σου. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι άνθρωποι που περιβάλλουν τον εαυτό τους με φρέσκα λουλούδια ή φυτά αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο χαλαροί.

Μαμά ετών 40+ ! Γιατί πότε δεν είναι αργά!

3) Ζωγράφισε την κοιλιά σου

Γίνε δημιουργική με το body paint. Διακόσμησε την κοιλιά σου με πεταλούδες, λουλούδια, ή ζωγράφισέ την σαν ένα πασχαλινό αυγό. Είναι όλα καλή διασκέδαση.

4) Φτιάξε τον κήπο

Ο κήπος ή η αυλή του σπιτιού μπορούν να γίνουν το «καταφύγιό σου» εν μέσω εγκυμοσύνης. Διαμόρφωσέ τον έτσι ώστε να μπορείς να κάθεσαι αναπαυτικά και να απολαμβάνεις τις ελεύθερες ώρες σου.

5) Κάνε επαγγελματική φωτογράφιση εγκυμοσύνης

Βρες ένα ωραίο concept και κάνε μια ξεχωριστή φωτογράφιση εγκυμοσύνης. Διαφορετικά μπορείς να φωτογραφίζεις την κοιλιά σου κάθε εβδομάδα μέχρι να γεννήσεις, είτε να αποκαλύψεις όμορφα το φύλο του μωρού, κρατώντας ροζ ή μπλε παπουτσάκια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com