Η πιο δημοφιλής ημέρα για να μείνεις έγκυος έγινε γνωστή

Η πιο δημοφιλής ημέρα για να μείνεις έγκυος έγινε γνωστή

Νέα έρευνα εν μέσω πανδημίας μας δίνει τα στοιχεία που θέλουμε

Η Βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα εν μέσω πανδημίας που αφορά τόσο τις γυναίκες που ετοιμάζονται να γίνουν μανούλες όσο και εκείνες που επιθυμούν να έρθει μία εγκυμοσύνη μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Tommy’s, περίπου οι μισές εγκυμονούσες μανούλες αυτή τη στιγμή, νιώθουν στρες και άγχος και ¾ των γυναικών που κυοφορούν δηλώνουν πως η πανδημία έχει μεγαλώσει τον φόβο τους.

Ταυτόχρονα στην ίδια έρευνα, μάθαμε πως η πιο δημοφιλής ημέρα σύλληψης είναι η 2η ημέρα του Γενάρη, μιας και η πιο δημοφιλής ημέρα γέννησης παιδιών στη Βρετανία είναι η 26 Σεπτεμβρίου, 38 εβδομάδες αργότερα δηλαδή.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1000 γυναίκες, 7 στις 10 ένιωσαν πανικό κάποια στιγμή στην εγκυμοσύνη, το 14% τα έβγαλε δύσκολα πέρα στην εγκυμοσύνη, το 49% ένιωσε άγχος και το 77% τόνισε πως η πανδημία δυσκόλεψε κι άλλο τα πράγματα.

Ταυτόχρονα, το 89% των εγκύων, τόνισε πως οι λεζάντες και οι τίτλοι τρόμου εν μέσω κόβιντ, έκανε τον φόβο τους μεγαλύτερο ενώ το 80% πήρε συμβουλές που δεν τις ζήτησε.

Στην ίδια έρευνα μάθαμε και τους πιο δημοφιλής μύθους που άκουσαν οι εγκυμονούσες εν μέσω πανδημίας όπως:

65% πρέπει να τρως για 2

54% λίγο αλκοόλ στην εγκυμοσύνη δεν βλάπτει

39% άκουσε πως οι κινήσεις του μωρού μπορούν να είναι μειωμένες προς το τέλος της κύησης.

Η Kate Marsh, υπεύθυνη του οργανισμού Tommy’s τόνισε πως οι εγκυμονούσες πρέπει να ξέρουν πως η γνώση είναι δύναμη, ειδικά στην εγκυμοσύνη, για να νιώθει η έγκυος μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να μπορεί να ξεπερνά τον φόβο, το άγχος και τις λανθασμένες συμβουλές.