7 καθημερινές ιδέες για να δώσεις το καλό παράδειγμα στο παιδί σου

Νατάσσα Σχοινά
7 καθημερινές ιδέες για να δώσεις το καλό παράδειγμα στο παιδί σου

Μικρές συνήθειες που θα δώσουν όμορφα ερεθίσματα.

Η μητρότητα είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μίας γυναίκας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν έρχεται με τις δυσκολίες της. Ίσα ίσα.

The Parenting Way

Ξέρεις από προσωπική εμπειρία ότι η ανατροφή ενός παιδιού θέλει πρόγραμμα. Μικρά στοιχεία της καθημερινότητας μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του και στο «χτίσιμο» του χαρακτήρα του.

5 μυστικά γονιμότητας που πρέπει να γνωρίζεις

Το περιβάλλον επηρεάζει σημαντικά και δε χρειάζεται καν να έχεις διαβάσει Freud για να το αντιληφθείς. Σίγουρα δεν περνάνε όλα από τα χέρια σου. Όμως, αυτό που μπορείς για αρχή να κάνεις είναι να αποτελέσεις το παράδειγμα. Στους ανθρώπους αρέσει να μιμούνται και να αντιγράφουν συμπεριφορές και οι πρώτοι που θα αποτελέσουν πρότυπα είναι οι γονείς τους.

Σε καθημερινό επίπεδο, ωστόσο, τι μπορείς να κάνεις;




7 tips για το καλό παράδειγμα

#1 Κράτα την πόρτα όταν περνάει ένας άνθρωπος ηλικιωμένος, μία εγκυμονούσα, κάποιος φορτωμένος με πράγματα ή όποτε κρίνεις ότι κάποιος το έχει ανάγκη.

#2 Τα παιδιά πολλές φορές μπορεί να ανοίξουν μία συσκευασία στο σούπερ μάρκετ προτού φτάσει στο ταμείο. Αντ’ αυτού, πρόλαβε να πληρώσεις, πριν γίνει το «κακό». Έτσι θα του εντυπωθεί η σωστή διαδικασία των πραγμάτων και ο σεβασμός σε αυτήν.

Oh Mom! Όταν τρέχεις να τα προλάβεις όλα και πάντα κάτι ξεχνάς!

#3 Δίνε tips στους ντελίβερι, στους σερβιτόρους ή στο tip jar ενός καταστήματος. Η γενναιοδωρία είναι πάντα ένα χαρακτηριστικό που θες να έχει το παιδί σου.

#4 Χαιρέτα, καλημέριζε ή καλησπέριζε τους υπαλλήλους των καταστημάτων. Η ευγένεια δεν πάει ποτέ χαμένη.

goneis4

#5 Κάνε κομπλιμέντα στους άλλους -όταν τα νιώθεις-. Δείξε ότι είσαι ακομπλεξάριστη και ότι το να πεις καλά λόγια για κάποιον είναι φυσιολογικό.

#6 Γίνε εθελόντρια για κάποιο γεγονός που σε εκφράζει. Η προσφορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ανθρωπότητας.

#7 Δείξε ενδιαφέρον στους άλλους. Ρώτα τους πώς πήγε η μέρα τους. Το να είσαι «εκεί» είναι ανεκτίμητο δώρο.