4 τρόποι για να βοηθήσεις το παιδί σου να χαλαρώσει μετά από τις εξετάσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 τρόποι για να βοηθήσεις το παιδί σου να χαλαρώσει μετά από τις εξετάσεις

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αποφόρτιση του μυαλού και του σώματος τη στιγμή που είμαστε στρεσαρισμένοι.

Οι αγχωτικές μέρες δεν αποτελούν μυστικό για κανέναν, ειδικά για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες. Όλη η εμπειρία της τρίτης Λυκείου είναι περιτριγυρισμένη από άγχος και δυστυχώς τα οδηγεί στην ενηλικίωση με πολύ άσχημο τρόπο.

Το άγχος είναι επικίνδυνο για το σώμα και το μυαλό μας. Οι άνθρωποι μπορούν να νοσήσουν έντονα λόγω κάποιου άγχους και αυτή είναι μια εμπειρία που δε θέλει να την περάσει κανείς. Είναι καλύτερο να φροντίζουμε λοιπόν πολύ καλά τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων. Σε τελική ανάλυση, εάν φροντίζουμε το σώμα μας, θα πρέπει επίσης να προσέχουμε τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Εάν το παιδί σου δίνει εξετάσεις και έχει αγχωτική συμπεριφορά, δες 4 τρόπους που μπορούν να το βοηθήσουν να ηρεμήσει.

exetaseis

1.Κάντο να νιώσει άνετα

Και δε μιλάμε μόνο ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Πέταξε από πάνω του τα στενά ρούχα που το πιέζουν. Παπούτσια, μακιγιάζ, εσώρουχα, τα πάντα! Σίγουρα θα νιώσει ανακούφιση. Οι ειδικοί συστήνουν αυτόν τον τρόπο για να αποφορτιστεί ταυτόχρονα και ο εγκέφαλος. Οτιδήποτε μας πιέζει και μας δυσκολεύει ν΄ αναπνεύσουμε, είναι τοξικό. Κάνε το παιδί σου ν΄απελευθερωθεί. Παρότρυνέ το να ντυθεί με άνετα ρούχα για το υπόλοιπό της ημέρας.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πώς να διώξεις το άγχος από το παιδί σου

2. Παρότρυνέ το να κάνει ένα αναζωογονητικό μπάνιο

Τίποτα δεν είναι τόσο χαλαρωτικό από ένα υπέροχο ντους. Φτιάξε τη σωστή θερμοκρασία και άφησέ το να απολαύσει το μπάνιο του όση ώρα θέλει. Η αποφόρτιση που προσφέρει το νερό στο σώμα μας είναι μοναδική. Αν τώρα μπορείς να γεμίσεις την μπανιέρα και να προσθέσεις άλατα, ακόμα καλύτερα. Ακόμα και το καλοκαίρι ένα ζεστό μπάνιο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν (τουναντίον, θα έλεγα!).

Βάλε να παίζει χαλαρωτική μουσική στο youtube



3. Πρότεινέ του να αποσυνδεθεί από τα social media και τις οθόνες

Η αποσύνδεση είναι το καλύτερο φάρμακο ενάντια στην ένταση και το άγχος. Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνοι για την ψυχική μας υγεία. Το Instagram, το Snapchat, το Facebook, τα emails, όλα αυτά μπορεί να εντείνουν το άγχος του παιδιού. Μόλις φτάσει λοιπόν στο σπίτι μετά τις εξετάσεις, παρότρυνέ το να αποσυνδεθεί απ' όλα.

4. Πηγαίντε μαζί μια βόλτα

Ο ποιοτικός χρόνος με το παιδί σου είναι όλα όσα χρειάζεται κι ας μην το γνωρίζει τη στιγμή που νιώθει αγχωμένο. Μπορεί να θέλει να κλειστεί στο δωμάτιό του, μπορεί να θέλει να μη δει κανέναν όμως προσπάθησε να πάτε μαζί μια βόλτα σε ένα μέρος που αγαπά. Κάντε μαζί πράγματα που αγαπάτε να κάνετε μαζί. Θα δεις πως δια μαγείας θ΄αποφορτιστεί.