Η Olivia Munn μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη και «σπάει» το ταμπού της ψυχικής υγείας

Νατάσσα Σχοινά
Η Olivia Munn μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη και «σπάει» το ταμπού της ψυχικής υγείας

Είναι ok το να μην είσαι ok!

Όλο και περισσότερες διάσημες μανούλες παίρνουν την απόφαση να μιλήσουν ανοιχτά για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και κατά την επιλόχειο περίοδο. Η κατάθλιψη είναι ένα σημαντικό θέμα που «χτυπάει την πόρτα» σε πολλές λεχώνες και δεν είναι ταμπού να μιλάμε για αυτό. Δεν είναι ταμπού να έχει πληγεί η ψυχική υγεία μίας γυναίκας, όπως δεν είναι αφύσικο να έχει αλλάξει το σώμα της.

Τώρα, η Olivia Munn που έγινε μανούλα στις 24 Νοεμβρίου και κράτησε στα χέρια της τον γιο της με τον John Mulaney μιλάει για τη μάχη που δίνει με την ψυχολογία της μετά τη γέννα.

«1:54 π.μ. Η ζωή με επιλόχειο τώρα: όλοι κοιμούνται εκτός από εμένα. Είμαι σίγουρη ότι αυτό πάνω στην μπλούζα μου είναι σάλιο. Είμαι τόσο ευτυχισμένη και παράλληλα ζορίζομαι (περίεργο που τα νιώθω και τα δύο ταυτόχρονα, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων που έχω όλη την ευτυχία να με κρατάει)», έγραψε.

olivia munn epiloxeios

Η προηγούμενη ανάρτηση για τον πόνο στους γοφούς

Η ηθοποιός είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες πως ακόμη υπάρχουν πόνοι στη λεκάνη της από τη γέννα.

«Νιώθω ακόμη στραβούς τους γοφούς μου από το γεγονός ότι έσπρωξα έναν άνθρωπο από μέσα μου. Το επιλόχειο στρες μου είναι ακόμη εδώ (και είναι χάλια), αλλά σηκώθηκα και έκανα το πρώτο μου μάθημα capoeira σήμερα. Το να επιστρέψω στις πολεμικές μου τέχνες με έκανε να νιώσω λίγο περισσότερο ο εαυτός μου. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω», είπε.



Η αποκάλυψη της Kylie Jenner

Στις 2 Φεβρουαρίου, η Kylie Jenner έγινε για δεύτερη φορά μανούλα και, όπως ομολόγησε, αυτή η εμπειρία δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη φορά.

«6 εβδομάδες στην επιλόχειο. Αυτή η εμπειρία για εμένα προσωπικά είναι λίγο δυσκολότερη σε σχέση με (τη γέννηση) της κόρης μου. Δεν είναι εύκολο νοητικά, σωματικά, πνευματικά. Είναι απλά τρελό. Και, ναι, δεν ήθελα απλώς να επιστρέψω στη ζωή χωρίς να το πω -για τις άλλες μαμάδες-, γιατί μπορεί για άλλους ανθρώπους να μοιάζει πιο εύκολο και αυτό να ασκεί πίεση πάνω μας, αλλά για εμένα δεν ήταν εύκολο. Αλλά είμαι εδώ και νιώθω καλύτερα. Οπότε, το έχετε. Είναι ok το να μην είσαι ok. Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα ότι πιέζω πολύ τον εαυτό μου. Απλώς υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι έφτιαξα έναν ολόκληρο άνθρωπο, ένα πανέμορφο, υγιές αγόρι. Πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε πίεση στους εαυτούς μας να ‘επιστρέψουν’. Και σωματικά και νοητικά μετά τη γέννα. Οπότε, ναι, απλώς στέλνω αγάπη», είπε.

Δες περισσότερες φωτογραφίες με το μωρό της Olivia Munn και του John Mulaney στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Olivia Munn - John Mulaney: Η πρώτη φωτογραφία του γιου τους και το όνομα που του έδωσαν

Olivia Munn: Δείχνει για πρώτη φορά την κοιλίτσα της μετά την είδηση της εγκυμοσύνης (video)

Kylie Jenner: Το τρυφερό video από την εγκυμοσύνη και η αποκάλυψη για το όνομα του γιου της