Τα πιο κομψά handmade shoes για παιδιά φτιάχνονται στην Κέρκυρα

Τα πιο κομψά handmade shoes για παιδιά φτιάχνονται στην Κέρκυρα

Λέγονται «Corfoot» και κατασκευάζονται μόνο από κλωστή και μαλακό, πιστοποιημένο δέρμα Νάππας.

Corfoot My jurassic friend

Σε μια από τις αρχαιότερες συνοικίες της Παλιάς Πόλης, ο ήχος της ραπτομηχανής, η ομορφιά της οδού Γκύλφορδ και η ευωδιά του φυσικού δέρματος συνθέτουν το τέλειο περιβάλλον δημιουργίας: Το κατάστημα-εργαστήριο που σχεδιάζονται και φτιάχνονται τα Corfoot, χειροποίητα παπουτσάκια για βρέφη και παντόφλες για παιδιά και ενήλικες. Το υλικό: μόνο κλωστή και μαλακό πιστοποιημένο δέρμα Νάππας. Μπροστά στα μάτια των επισκεπτών ράβονται τα χειροποίητα παπουτσάκια, σε όλα τα μεγέθη σε διάφορα χρώματα και design.
«Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στην παιδιατρική ορθοπεδική βιβλιογραφία σχετικά με τα υποδήματα, είναι σαφές ότι τα παιδιά πρέπει να φορούν παπούτσια που είναι εύκαμπτα και επιτρέπουν στο πόδι να λυγίζει και να κινείται σαν το παιδί να είναι ξυπόλητο. Όταν τα μωρά μαθαίνουν να περπατούν, θα πρέπει να είναι με γυμνά πόδια ή φορώντας παπούτσια με μαλακή σόλα, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορούν να νιώθουν τι αγγίζουν με τα πόδια τους και να αναπτύξουν μυϊκή δύναμη. Είναι σημαντικό τα παιδικά παπούτσια να επιτρέπουν αρκετό χώρο για φυσική ανάπτυξη, έως ότου ωριμάσουν τα οστά των ποδιών», εξηγεί η fashion designer/owner του brand, Juliane Henkel.

Μια ειδική κατηγορία

Η κατηγορία «SOFT SOLE BAREFOOT SHOES», στην οποία ανήκουν τα Corfoot, περιλαμβάνει ένα είδος παπουτσιών, το οποίο στο εξωτερικό καταλαμβάνει πια μια σίγουρη θέση στα ράφια των καταστημάτων υποδημάτων αφού η πλειονότητα των Ευρωπαίων και Αμερικάνων παιδιάτρων τα συνιστούν θερμά ειδικά για τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Ως πρώτο ελληνικό brand τα δερμάτινα αυτά παπούτσια πληρούν όλα τα κριτήρια της κατηγορίας «SOFT SOLE BAREFOOT SHOES»: δηλαδή είναι ευρύχωρα στα δάχτυλα, ευλύγιστα προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν λεπτή επίπεδη σόλα χωρίς σηκωμένη φτέρνα (zero-drop).

Corfoot Sitari Mama kai Paidi

Όταν τα Corfoot ξεκίνησαν το 2019 με ειδικότητα στα βρεφικά μεγέθη έβγαλαν στην αγορά τη πρώτη collection ειδικά σχεδιασμένη για τα πρώτα βήματα. Τα παπουτσάκια είναι αντιολισθητικά για να μη γλιστράνε. Η σόλα είναι λεπτή και μαλακή ώστε τα παιδιά να μπορούν να νιώθουν τι αγγίζουν με τα πόδια τους και να αναπτύξουν μυϊκή δύναμη στις πατούσες. Είναι ελαφριά για να μην εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση, αντιθέτως την ενθαρρύνουν κιόλας. Το ευρύχωρο κουντεπιέ δίνει χώρο στα βρεφικά αφράτα ποδαράκια και δεν τους πιέζει (σκληρά παπούτσια που δεν είναι άνετα μπορεί να οδηγήσουν σε παραμορφώσεις που δύσκολα διορθώνονται μετά). Τα Corfoot φοριούνται με κάλτσες ή χωρίς όπως το συνιστά ο καιρός ή η διάθεση του παιδιού σας. Η μαλακή υφή τους και η άψογη εφαρμογή εγγυώνται ευχάριστη ελευθερία και αίσθηση σαν ξυπόλυτο.

H ιστορία της κατασκευής τους

Το δέρμα Νάππα που χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα παπούτσια είναι εξαιρετικής ποιότητας και αυτό οφείλεται κυρίως στη διαδικασία της φυτικής δέψης, κατά την οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυτικές τανίνες μεταμορφώνοντας έτσι το δέρμα σε μια μαλακή, φυσική πρώτη ύλη. Στα Corfoot handmade επέλεξαν συνειδητά τη χρήση δέρματος φυτικής δέψης γιατί η ταχύτερη μέθοδος βυρσοδεψίας περιλαμβάνει τη χρήση χημικών και βαρέων μετάλλων, τα οποία βλάπτουν το περιβάλλον και επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία.
Το brand δίνει βάση στη φιλικότητα προς την επιδερμίδα και χρησιμοποιεί δέρματα χωρίς φινίρισμα, δηλαδή χωρίς τη συνηθισμένη πλαστική επικάλυψη η οποία κλείνει τους πόρους του δέρματος για να το κάνει ανθεκτικό στους λεκέδες. Έτσι τα Corfoot αφήνουν την επιδερμίδα μας να αναπνέει χωρίς να ιδρώνει και μας κρατάνε ζεστά όταν το περιβάλλον το απαιτεί και μας δροσίζουν όταν κάνει ζέστη.

Corfoot special edition ζωγραφισμενα στο χέρι απο τη visual artist Μαρια Κρίγκα

Αν επισκεφθεί κανείς τα Corfoot στην Κέρκυρα έχει την ευκαιρία να βρεθεί ξαφνικά σε έναν πολύχρωμο κόσμο που συνδυάζει εργαστήριο και κατάστημα μαζί. Υπό τον ρυθμό των ραπτομηχανών, την ευωδία των δερμάτων που κρέμονται σε μεγάλους μεταλλικούς βραχίονες πλάι από τον πάγκο εργασίας που κόβονται τα πατρόν, ο επισκέπτης μπορεί να αγγίξει, να μυρίσει και να δοκιμάσει τα χειροποίητα παπούτσια σε οποιοδήποτε μέγεθος, ξεκινώντας από το newborn έως το 43 EU-size. Τα πρώτα handmade shoes για μωρά και παιδιά είναι γεγονός και δεν είναι μόνο άνετα και πρακτικά αλλά και πολύ κομψά!
Διάβασε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: 5 γυναίκες συγγραφείς μιλούν για τη μαγεία των βιβλίων