Το μήνυμα της Δανάης Μπάρκα για τα γενέθλια της μαμάς της θα σου φέρει δάκρυα στα μάτια

Πατούλια Κατερίνα
Το μήνυμα της Δανάης Μπάρκα για τα γενέθλια της μαμάς της θα σου φέρει δάκρυα στα μάτια

Η Δανάη Μπάρκα έγραψε ένα γράμμα αγάπης για τη μαμά της Βίκυ Σταυροπούλου που έχει γενέθλια, ένα γράμμα που κάθε μαμά θα ήθελε να διαβάζει από το παιδί της, ένα γράμμα που θα κάνει την Βίκυ να κλαίει όπως κλάψαμε κι εμείς.

Δανάη μας κατέστρεψες, με χαρτομάντηλα κυκλοφορούμε κυριακάτικα, είναι και ο καιρός περίεργος, δεν ξέρω αν η μαμά σου έχει σταματήσει να κλαίει με το μήνυμά σου.

Μέσα σε χίλιες λέξεις, η παρουσιάστρια του Πάμε Δανάη μίλησε για τη μαμά της που έχει γενέθλια, όχι ακόμα ένα ροζ σημειωματάκι αλλά με λέξεις δυνατές, με το νόημα της μάνας όλο μαζεμένο στις θυσίες, στα δάκρυα και στους κόπους της Βίκυς Σταυροπούλου για να μεγαλώσει το παιδί της.

danai1.JPG

To post- ύμνος στη Βίκυ Σταυροπούλου

https://www.instagram.com/p/CknW1g1sDuW

«Χρόνια πολλά μαμά.

Η μαμά μου όταν ήταν μικρή έκανε τρέλες με τους φίλους της,έκανε φάρσες,έβαζε μαξιλάρια στο κρεβάτι της με περούκες να νομίζει η μαμά της ότι κοιμάται & το έσκαγε για να πάει να συναντήσει αγόρια και είχε πολλές απουσίες απο κοπάνες. Μετά, έμεινε έγκυος.

Σοκαρίστηκε,όμως λίγο καιρό πριν είχε χάσει τον παππού της όποτε θεώρησε πως «μια ψυχή έφυγε,μια άλλη έρχεται». Λίγα χρόνια μετά χώρισε και δεν είχε ούτε δουλειά ούτε σύζυγο αλλά μηδένισε το κοντέρ κι αποφάσισε στα 27 να κυνηγήσει το όνειρο της.Πήγε σε σχολή,έκανε άλλες δουλειές συγχρονως και θυμάμαι πως μέναμε σε ένα σπιτάκι με ένα δωμάτιο που το έκανε παιδικό κι εκεινη δεν είχε δικό της,κοιμόταν στον καναπέ.

Φανερά την έβλεπα με χαμογελο και κέφι να μου τα περιγράφει όλα μέλι γάλα. Αυτό μάλλον σημαίνει «μαμά». Δηλαδή «μαμά» είναι η «λύση». Λύση σε κάθε πρόβλημα. Μαμά είναι «φροντίδα»,στα εύκολα και στα δυσκολα. Μαμά είναι «αγκαλιά» και δακρυ,χαράς και λύπης.

Μαμά είναι πόνος κρυφός και ποτέ φανερός.Η μαμά μου μετά άρχισε να έχει άπειρες δουλειές με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια.Ένιωθε τύψεις γιατί έλειπε-λέει.Που να ήξερε η χαζούλα ότι όσο εκείνη έλειπε και στεναχωριόταν εγώ καμάρωνα και φούσκωνα από περηφάνεια που την έβλεπα να καταφέρνει ο,τι ονειρεύεται. Που να ήξερε ότι όσο έλειπε εγώ ονειρευόμουν να της μοιάσω.

Που να ήξερε ότι όσο έκλαιγε κρυφά επειδή δεν μπορούσε να μου αγοράσει παιχνίδια εγώ χαιρόμουν γιατί απλά είχα εκείνη και δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο.

Που να ήξερε πως κάθε μέρα ξυπνάω και εύχομαι να την έχω μέχρι να κάνω εγώ παιδιά και να γνωρίσουν την πιο σπουδαία μαμά που υπάρχει,την δίκη μου.

Όχι σπουδαία για όσα έχει καταφέρει και τα βλέπουν όλοι,σπουδαία για όσα έχει κάνει και δεν τα ξέρει κανείς.Που να ήξερε πόσα δάκρυα χαράς έχω ρίξει που η τύχη με έστειλε σε αυτή την μαμά.

Μαμά, κλαίω και μόνο που γραφω αυτή την λέξη επειδή την γραφω για σένα.Είσαι η μαμά μου και είσαι η ωραιότερη λέξη που μπορώ να ξεστομισω.Μαμά,αν ήξερες ποσό σε αγαπώ δε θα είχες κλάψει ποτέ για καμία δυσκολία.Μαμά,εύχομαι να σου μοιάσω.Μαμά,σε ευχαριστώ.
Είσαι το σπιτι μου».

Η Δανάη έκανε και έκπληξη με τούρτα στη μαμά της στη διάρκεια του χτεσινοβραδινού Just the 2 of Us στον Alpha.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου η Βίκυ Σταυροπούλου είχε πει για την εγκυμοσύνη της:

«Τα πράγματα στη ζωή μου ήρθαν λίγο αντίστροφα γιατί παντρεύτηκα πολύ νέα στα 23 μου γιατί έμεινα. Ο γάμος δε νομίζω ότι θα γινόταν τόσο νωρίς αν δεν είχα μείνει έγκυος. Παντρεύτηκα έναν άνθρωπο πολύ καλό αλλά χωρίσαμε νωρίς. Εξακολουθώ όμως να έχω μαζί του μια πολύ καλή σχέση, τον αγαπώ και τον εκτιμώ πολύ. Αφού χωρίσαμε αποφάσισα να πάω στη σχολή.

Στην ίδια εκπομπή, η Δανάη είχε πει για τη μαμά της:

«Ως μαμά είναι το τρανό παράδειγμα ενός ανθρώπου που τα μπορεί όλα. Τα μπορείς όλα αν έχεις πίστη, αποθέματα αγάπης και στόχο να γίνεις καλός άνθρωπος. Η μαμά μου τα είχε όλα αυτά. Μπορεί να έκανε λάθη στο παρελθόν αλλά είναι λάθη που βοήθησαν και εκείνη και εμένα να βελτιωθεί η σχέση μας… ‘Ήμουν μεγάλη θαυμάστριά της, πρώτα ανθρώπινα και μετά επαγγελματικά. Δε με άφησε ποτέ να αισθανθώ ανασφάλεια… Σαν μαμά η ίδια θεωρεί ότι είναι πολύ χειρότερη αλλά είναι η καλύτερη.

Ποτέ δε μου έχει δώσει συμβουλή – συμβουλή για το τι να κάνω. Η συμβουλή της ήταν οι πράξεις της. Έβλεπα ότι το θέατρο είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα και ανασφαλές αλλά όταν έβλεπα πως έφευγε ο κόσμος από το θέατρο έλεγα ότι αυτό θα κάνω. Έπαιξε ρόλο η αγάπη που έβλεπα να παίρνει από τον κόσμο στην απόφασή μου να γίνω ηθοποιός. Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία όταν δουλέψαμε μαζί, στην αρχή προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα προσχήματα αλλά το διασκεδάσαμε και θα θέλαμε να το ξανακάνουμε».