5 λόγοι που η σχέση μαμάς και γιου είναι ξεχωριστή

5 λόγοι που η σχέση μαμάς και γιου είναι ξεχωριστή

Ο δεσμός όμως μαμάς και γιου είναι ξεχωριστός από το πρώτο καρδιοχτύπι.

Είναι λογικό και φυσιολογικό κάθε μαμά να λατρεύει τα παιδιά της προτού καν γεννηθούν. Ο δεσμός όμως μαμάς και γιου είναι ξεχωριστός από το πρώτο καρδιοχτύπι.

1. Ο δεσμός μαμάς και γιου είναι βαθύς

Ο δεσμός μεταξύ μητέρας και γιου εδραιώνεται από πολύ μικρή ηλικία και είναι αλήθεια ότι ο γιος βρίσκει τη μαμά του πάντα εξαιρετικά όμορφη, οπότε τελικά γίνεται αυτή το μοντέλο για να επιλέξει τη μελλοντική του σύντροφο.

Το παιδί τελικά λατρεύει τη μητέρα του επειδή είναι η όμορφη, αναντικατάστατη, εκείνη που τον φροντίζει, του μαγειρεύει και τον καθοδηγεί σε όλη του τη ζωή. Η μητέρα θεωρείται πάντα η πρώτη αγάπη του γιου, μιας και θα την αγαπήσει άνευ όρων. Είναι άλλωστε η πρώτη γυναίκα που είναι άψογη για τον γιο της και στην πραγματικότητα, θα αναζητήσει μια μελλοντική αγάπη που θα κρύβει τα ίδια χαρακτηριστικά της μητέρας του. Είναι σημαντικό λοιπόν, εφόσον είσαι μαμά ενός αγοριού, να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να μεγαλώσεις ένα συμπονετικό παιδί που θα αγαπά τις άλλες γυναίκες.

2. Η μαμά αποτελεί την πιο σημαντική γυναικεία επιρροή στη ζωή ενός άνδρα

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις μια γυναίκα για να μπορέσεις να ζήσεις μια ζωή μαζί της. Τα αγόρια που μεγαλώνουν χωρίς μητέρα συχνά αποδεικνύονται πιο επιθετικά και καταφεύγουν εύκολα στη βία. Όμως ένα αγόρι που έχει μεγαλώσει με τη μητέρα του , κατανοεί τη γυναικεία φύση, συμπεριφέρεται ευγενικά στις γυναίκες, τις σέβεται και τις λατρεύει. Είναι σημαντικό ένα αγόρι να έχει τη γυναικεία επιρροή στη ζωή του για να έχει καλή σχέση με τις γυναίκες και στο μέλλον.

3. Μαμά και γιος συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον

Μια μητέρα ξέρει πάντα το καλό ή το κακό για τον γιο της. Ένας γιος που έχει τη μαμά του δίπλα του, θα θέλει πάντα να κάνει το καλύτερο για να την κρατά ευτυχισμένη. Αυτό θα τον ενθαρρύνει να τα πάει καλύτερα και στην εκπαίδευση μιας και μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος με την παρουσία μιας μητέρας που φροντίζει και είναι στοργική, ένα παιδί απολαμβάνει το προνόμιο του να έχει μια διαρκή ώθηση για να τα πηγαίνει καλύτερα. Άλλωστε, η μαμά είναι εκείνη που μπορεί πάντα να μιλήσει στον γιο της και να δώσει την κατάλληλη καθοδήγηση για το σωστό και το λάθος.

4. Η μαμά μεγαλώνει συναισθηματικά δυνατά αγόρια

Μια μαμά διδάσκει στον γιο της να έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων του και να ενεργεί ανεξάρτητα όταν αυτό απαιτείται. Με τη μαμά στο πλευρό του, ο γιος είναι πολύ δύσκολο να γίνει ψυχρός αλλά αντίθετα τα δεμένα με τη μητέρα τους αγόρια, εμφανίζουν ισορροπημένα συναισθήματα και εξελίσσονται σε καλούς φίλους και εραστές για τις γυναίκες που θα συναντήσουν μελλοντικά. Η μητέρα είναι αυτή άλλωστε που θα διδάξει στον γιο της την αξία μιας γυναίκας στη ζωή του, θα αναγνωρίσει την παρουσία της και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν άλλο να προσβάλλει την αξιοπρέπειά της. Ο γιος που έχει μεγαλώσει έτσι, θα σέβεται πάντα κάθε γυναίκα με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αξιοπρέπεια.

5. Μια μαμά και ο γιος της πάντα θα μοιράζονται τα δικά τους μυστικά

Η μαμά θα είναι εκείνη που θα καθοδηγεί το παιδί από πολύ μικρή ηλικία, θα ζητήσει τη γνώμη της για όλες τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής του αλλά κι εκείνη θα μοιράζεται μαζί του τα δικά της μυστικά. Και ξέρουμε καλά πως ένας γιος δεν θα ανεχθεί κανέναν να μιλάει άσχημα για τη μαμά του ή ακόμα και να προσπαθεί να την κακομεταχειριστεί λεκτικά. Ακόμη και υπάρχει μια ιδιόμορφη σχέση μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ο γιος να πάρει το μέρος της μαμάς του. Όπως κι εκείνη τον προστατεύει και τον αναθρέφει από βρέφος σε νήπιο και μετά σε αγόρι και έπειτα σε δυνατό άντρα, ομοίως, κι αυτή τον καταλαβαίνει και είναι η ανοιχτή αγκαλιά που θα τον υποδεχτεί σε κάθε δύσκολη ή ευχάριστη στιγμή.

MOMSON.jpg