Καλοκαίρι, ζέστη και κατοικίδια. Πώς θα προστατέψεις το ζωάκι σου από την ζέστη φέτος;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Καλοκαίρι, ζέστη και κατοικίδια. Πώς θα προστατέψεις το ζωάκι σου από την ζέστη φέτος;

Δες μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν

Το καλοκαίρι είναι ίσως μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου και όχι μόνο λόγω θάλασσας και διακοπών. Φυσικά παίζουν και αυτά πολύ σημαντικό ρόλο, είναι όμως μία πιο ξένοιαστη εποχή στην οποία οι υποχρεώσεις δεν είναι τόσες πολλές και μπορείς να απολαύσεις με μεγαλύτερη άνεση τις ημέρες αυτών των τριών μηνών. Αν μάλιστα έχεις και κατοικίδιο, έχεις αυτομάτως να του χαρίσεις και περισσότερο χρόνο για βόλτες και παιχνίδι.

Να θυμάσαι όμως πως όπως εσύ, έτσι και το κατοικίδιο σου χρειάζεται φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη είναι αφόρητη. Γι’ αυτό παρακάτω σου έχουμε πέντε τρόπους για να προστατέψεις το ζωάκι σου από την ζέστη και να χαρείτε μαζί το καλοκαίρι.

  • Δώσε του άφθονο νερό
    Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις στο νου σου ούτως ή άλλως σε καθημερινή βάση, ωστόσο να ξέρεις πως κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης, τα κατοικίδια πίνουν ενστικτωδώς όσο περισσότερο νερό μπορούν για να διατηρούνται ενυδατωμένα. Το να πίνουν κρύο νερό είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματος τους από μέσα προς τα έξω. Γι’ αυτό να θυμάσαι πάντα να έχεις παγωμένο νερό στο ψυγείο σου για τον μικρό σου φίλο.
  • Κάντε βόλτα ή ασκηθείτε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ
    Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, είναι μία πολύ καλή ιδέα να αποφεύγεις τις εξωτερικές δραστηριότητες από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα τουλάχιστον που κάνει αρκετή ζέστη. Αυτό το χρονικό διάστημα ο ήλιος και η ζέστη είναι στο πικ του, οπότε είναι και δύσκολα ανεκτός. Προτίμησε λοιπόν να βγαίνεις είτε πολύ νωρίς το πρωί μέχρι να ανατείλει ο ήλιος, είτε πολύ αργά το βράδυ, που θα δύσει και θα έχει περισσότερη δροσιά και για τους δυο σας.
  • Μην αφήνεις ποτέ το κατοικίδιο σου στο αμάξι
    Ποτέ, μα ποτέ μην διανοηθείς να αφήσεις το κατοικίδιο σου στο αμάξι μόνο του. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο αυξάνεται πολύ γρήγορα, μπορεί να φτάσει τους 100 βαθμούς μέσα σε δέκα μόνο λεπτά. Και πίστεψε μας, αυτό είναι κάτι παραπάνω από ζεστό και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον μικρό σου φίλο και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό.
  • Μην τον αφήνεις εκτός σπιτιού τις ζεστές ώρες της μέρας
    Μπορεί να του έχεις φτιάξει έναν υπέροχο δικό του χώρο στο μπαλκόνι, όμως είναι κρίμα να τον αφήσεις έξω στη ζέστη τις μεσημεριανές ώρες. Μπορεί να πάθει από αφυδάτωση, μέχρι και εγκεφαλικό από την ζέστη, και μπορεί να είναι και θανατηφόρο αν δεν το προλάβεις αμέσως.

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, φρόντισε τον μικρό σου φίλο σαν να ήσουν εσύ!

Αυτό το είδες;

Θα φύγεις το τριήμερο με το κατοικίδιο σου; Να τι πρέπει να πάρεις μαζί σου

Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να δίνουμε στα σκυλάκια μας φρούτα και λαχανικά;