Ένα καφέ στην Ουκρανία μένει ανοιχτό για να φροντίζει 20 γατάκια κατά τη διάρκεια του πολέμου

Ένα καφέ στην Ουκρανία μένει ανοιχτό για να φροντίζει 20 γατάκια κατά τη διάρκεια του πολέμου

Ο Serhii Oliinyk είναι ο ιδιοκτήτης του Cat Cafe Lviv στο Lviv της Ουκρανίας και η αγάπη του για τις γάτες στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσει αυτό το καφέ, προστατεύοντας τα υπέροχα τετράποδα από τη δίνη του πολέμου.

Δε δημιούργηθηκε με αφορμή τις τραγικές εξελίξεις του πολέμου όμως αυτή η καφετέρια αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για τις 20 γάτες στην Ουκρανία όπου φιλοξενεί. Μπορεί στην Ελλάδα δεν μην έχουμε συναντήσει ένα παρόμοιο καφέ όμως στο εξωτεικό τα καφέ για γάτες είναι ένας τέλειος τρόπος για να απολαύσει κανείς με τα αιλουροειδή του, το ποτό και την παρέα του, χωρίς να σκέφτεται πως έχει αφήσει μόνο του στο σπίτι το αγαπημένο του κατοικίδιο.

Το αγαπημένο των Ουκρανών πολιτών Cat Cafe Lviv δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ανοιχτό εδώ και 6 χρόνια και η μικρή ομάδα στο Lviv της Ουκρανίας είναι αφοσιωμένη τώρα πια στους 20 γούνινους κατοίκους της. Τόσο αφοσιωμένο, μάλιστα, που ο ιδιοκτήτης Serhii Oliinyk επιλέγει να μείνει στο καφέ παρά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

owlkitty

Μια γάτα δίπλα στον Leonardo Di Caprio - Η παρωδία του «Τιτανικού» που έγινε viral

«Οι γάτες μας ζουν στο καφέ από την ηλικία των 4 μηνών», εξήγησε ο Oliinyk. «Είναι σαν οικογένεια. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα φύγουμε ποτέ από τη χώρα μας, ότι αυτό ήταν το μόνο μέρος όπου θα μπορούσαμε να δούμε τους εαυτούς μας στο μέλλον».

kafe gates oukrania2

Το Cat Cafe Lviv είναι ανοιχτό (σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook) και είναι αφιερωμένο στην παροχή ενός ασφαλούς χώρου για τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να περάσουν και να δουν τα γατάκια τους που πλέον μένουν εκεί. Ας ελπίσουμε ότι η παρουσία και τα γουργουρητά των μικρών γατών προσφέρουν μια στιγμιαία ανάπαυλα στην έντονη πραγματικότητα που βιώνει ο Ουκρανικός πληθυσμός αυτές τις ημέρες, μια τραγική πραγματικότητα εν μέσω ενός άδικου και αδίστακτου πολέμου.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε λιγότερους τακτικούς επισκέπτες, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έρθει από άλλες πόλεις και χρειάζονται ζεστό φαγητό και θετικά συναισθήματα», είπε ο Oliinyk. «Υπάρχουν τρία μεγάλα δωμάτια στο καφέ μας, δύο από τα οποία βρίσκονται στο υπόγειο, οπότε σε περίπτωση προειδοποίησης αεροπορικής επιδρομής, υπάρχει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επισκέπτες και τις γάτες μας».

Εάν θέλεις να υποστηρίξεις το Cat Cafe Lviv κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει αναλυτικά πώς μπορείτε να δωρίσετε χρήματα, το 50% των οποίων πηγαίνει στον ουκρανικό στρατό.

Δες τα υπέροχα γατάκια στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ