Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Marilyn Manson και Dita Von Teese

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία:  Marilyn Manson και Dita Von Teese

Ένας goth γάμος που , ωστόσο, τήρησε τα ήθη και τις παραδόσεις.

Όταν έχεις να κάνεις με τον γάμο του πιο προκλητικού και αμφιλεγόμενου μουσικού, του οποίου το όνομα συνδυάζει τον μύθο της Marilyn Monroe με τον μύθο του παρανοϊκού κατά συρροή δολοφόνου Charles Manson, και του πιο διάσημου, ίσως, pin-up girl και burlesque χορεύτριας, σίγουρα περιμένεις μια εντελώς αντισυμβατική τελετή που θα πάει κόντρα σε όλους τους κανόνες και τα έθιμα. Λάθος.

Ο γάμος του Marilyn Manson και της Dita Von Teese στις 3 Δεκεμβρίου του 2005, στο σπίτι του καλλιτέχνη φίλου τους Austrian Gottfried στην Ιρλανδία, ήταν εντελώς καθώς πρέπει και μέσα στη λογική όλων των παραδοσιακών γάμων, με εξαίρεση ωστόσο τα ρούχα, τη διακόσμηση και την εμφάνιση των καλεσμένων.

Το ιδιότυπο ζευγάρι είχε παντρευτεί πρώτα στις 28 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς με πολιτικό γάμο και έπειτα διοργάνωσαν κι έναν θρησκευτικό στο σπίτι του Gottfried στην Ιρλανδία. Ή μάλλον, στο γότθικο κάστρο του. Διέσχισαν το μεγάλο χολ υπό τους ήχους άρπας και αντάλλαξαν τους όρκους τους ακριβώς όταν σήμανε μεσάνυχτα. Ως ιερέας της τελετής είχε οριστεί ο κολλητός τους φίλος και διάσημος underground σκηνοθέτης, Alejandro Jodorowsky, και οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 60.

Μεταξύ αυτών, ήταν η Lisa Marie Presley, ο Ozzy Osbourne με τη γυναίκα του Sharon, ο Keanu Reeves και ο David Lynch. Αρκετοί από τους καλεσμένους φιλοξενήθηκαν στο κάστρο μετά τον γάμο, όπου τις επόμενες μέρες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σκοποβολής, τοξοβολίας και στην εκπαίδευση γερακιών.

Το νυφικό της Dita ήταν σχεδιασμένο από την Vivienne Westwood, με τεράστια ουρά και μεσοφόρια και φτιαγμένο από βασιλικό μωβ μεταξωτό ταφτά, το οποίο φόρεσε πάνω από έναν κορσέ Mr. Pearl υψηλής ραπτικής. Την εμφάνισή της συμπλήρωνε ένα καπέλο με τρεις κορυφές από τον Stephen Jones και παπούτσια με την υπογραφή του Christian Louboutin.

Ο Marilyn φορούσε ένα σμόκιν από μαύρο μεταξωτό ταφτά με βελούδινες λεπτομέρειες, σχεδιασμένο από τον John Galliano, συνδυασμένο με ένα καπέλο από τον Stephen Jones. Η βέρα της Dita ήταν σχέδιο των William Harold Jewelers, ενώ του Marilyn ήταν ειδική παραγγελία από την Dana Schneider, από λευκόχρυσο με ένθετο όνυχα.

Όσο για το αξεπέραστο στιλ του γάμου, καθώς και την αρκετά περασμένη ώρα στην οποία έγινε, η Dita είχε πει τότε «Δεν πρόκειται να είναι ένα freak show, όπως πιστεύουν όλοι. Θα είναι κομψός και καλαίσθητος. Και θα γίνει το βράδυ. Μας αρέσουν τα απογεύματα. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί πρέπει να σηκωθείς νωρίς το πρωί για να παντρευτείς».