6 συμβουλές που θα «σώσουν» την οργάνωση του γάμου σου

6 συμβουλές που θα «σώσουν» την οργάνωση του γάμου σου

Το wedding planning είναι πολύ σημαντικό για να πάνε όλα τέλεια.

Η μεγάλη ημέρα πλησιάζει. Τι κι αν έχουν μεσολαβήσει δύο καραντίνες που πήγαν τα πράγματα πίσω, τι κι αν η αγωνία για το πώς θα διεξαχθούν όλα σωστά και οργανωμένα, επιτέλους, βρίσκεσαι στην τελική ευθεία του γάμου.

Η διαδικασία σίγουρα είναι πολύ χρονοβόρα. Αν έχεις καταφέρει να ασχοληθείς, αρχικά συγχαρητήρια γιατί θέλει πολύ κόπο. Είναι τόσα τα πράγματα που πρέπει να μπουν σε ένα πρόγραμμα που, στην περίπτωση που είσαι οργανωτική, θα είναι ο παράδεισός σου (σ.σ. organization freak calling).

wedding planning

Στην περίπτωση που έχεις αναθέσει την ημέρα σε έναν wedding planner, ναι, κάποιος ειδικός θα αναλάβει το θέμα, όμως, πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα για να σέβεσαι και τον δικό του ρόλο.

5 λόγοι για τους οποίους οι γάμοι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο εν μέσω κορονοϊού

Δε χρειάζεται να τρελαίνεσαι. Μπορείς απλά να δώσεις μία μεγαλύτερη προσοχή στα hot θέματα της ημέρας. Ποια είναι αυτά;

Ένας wedding planner μίλησε στο The List και αποκάλυψε κάποιες πληροφορίες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες για τις προετοιμασίες του γάμου.




#1
Budget

Το budget που μπορείς να διαθέσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Ξέρεις εξαρχής πόσα μπορείς να ξοδέψεις και με βάση αυτά κοιτάς τις αντίστοιχες επιλογές. Έτσι, δε θα απογοητευτείς επιλέγοντας πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην οικονομική σου ευχέρεια.

Επαγγελματίας παράνυφος αποκαλύπτει: Τα 5 λάθη που κάνουν όλες οι νύφες (κι οι γαμπροί)

#2 Η εμπειρία των καλεσμένων

Αντί να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα στο ντεκόρ, καλύτερα να τα επενδύσεις σε ό,τι μπορεί να κάνει την εμπειρία του καλεσμένου καλύτερη. Το φαγητό, το ποτό, η live μουσική είναι αυτά που συνήθως μένουν στους άλλους.

#3 Το πρόγραμμα

Σημείωσε όλο το πρόγραμμα της ημέρας του γάμου. Τι ώρα είναι η τελετή. Τι ώρα θα φτάσετε στον χώρο του πάρτι. Ακόμα και τι ώρα θα πετάξεις την ανθοδέσμη. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα υπάρχει άγχος και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους -τον δικό σου, δηλαδή-.

wedding planning7

#4 Οι οικογενειακές διαμάχες

Επειδή γάμος σημαίνει ότι και οι δύο οικογένειες θα είναι παρούσες, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν διαμάχες. Το απεύχεσαι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να τις λύσεις με διακριτικό τρόπο και να μην προσπαθήσεις να βάλεις τον wedding planner στη μέση. Δεν είναι ο ρόλος του και τον βάζεις σε μία πολύ άβολη θέση.

Πρόταση Γάμου: Τα dos & don'ts για να πει το μεγάλο «ναι»

#5 Εμπιστοσύνη

Εμπιστεύσου τον wedding planner σου. Αν παρακολουθείς και αμφισβητείς κάθε του κίνηση ούτε εκείνον βοηθάς να είναι ήσυχος και δημιουργικός ούτε κι εσένα να ξεκουραστείς. Βασικά, αν δεν τον εμπιστεύεσαι, για ποιον λόγο τον προσέλαβες εξαρχής;

#6 Προνόησε

Μην αφήσεις τίποτα για «τελευταία στιγμή». Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και σε καμία περίπτωση δε θες να τρέχεις με πράγματα, όπως το νυφικό ή τους κομμωτές. Καλύτερα να τα κλείσεις όλα από πριν και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά να προσθέσεις άλλο ένα μεγάλο άγχος στην κατάσταση.