Πρόταση Γάμου: Τα dos & don'ts για να πει το μεγάλο «ναι»

Νατάσσα Σχοινά
Πρόταση Γάμου: Τα dos & don'ts για να πει το μεγάλο «ναι»

Tips για μία από τις πιο αξέχαστες ημέρες της ζωής σου.

Είστε μαζί κάποιο διάστημα. Περνάτε όμορφα και δε χορταίνετε ο ένας τον άλλο. Έχετε δοκιμαστεί σε χαρές και πίκρες. Ξυπνάτε και κοιμάστε μαζί και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο.

Αυτά κι άλλα πολλά μάλλον σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Το νιώθετε, ακόμα και να μην το έχετε συζητήσει ανοιχτά. Οι φίλοι σας το έχουν ήδη δεδομένο.

Η ώρα της πρότασης γάμου

Η ώρα της πρότασης γάμου είναι αρκετά tricky. Αν το κορίτσι σου δεν έχει την παραμικρή ιδέα, πέρα από το στήσιμο της περίστασης, έχεις και το άγχος. Και σε καταλαβαίνω. Μπορεί να είστε χρόνια μαζί και να περνάτε σούπερ, όμως, μέχρι να πει το μεγάλο «ναι», δε θα ηρεμήσεις.

Για να πας τα πράγματα λίγο περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις μερικά dos & don’t’s που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η καλή σου.

Don’t

Μη διαλέξεις ένα δαχτυλίδι απλώς για να το αγοράσεις χωρίς να ασχοληθείς. Είναι το κόσμημα που φιλοδοξείς να φοράει για όλη της τη ζωή.

Do

Όπως τα ρούχα, έτσι και τα κοσμήματα έχουν το δικό τους στυλ και ταιριάζουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Κάνε την επιλογή σου, έχοντας την αγαπημένη σου στο μυαλό σου. Τι θα φορούσε; Τι θα διάλεγε εκείνη;

Επαγγελματίας παράνυφος αποκαλύπτει: Τα 5 λάθη που κάνουν όλες οι νύφες (κι οι γαμπροί)

Don’t

Στην περίπτωση που έχετε συζητήσει το θέμα του γάμου, μην το θεωρήσεις δεδομένο και της στερήσεις όλο το fun της υπόθεσης. Μην πας δίπλα της και απλά της πεις «Τα έχουμε συμφωνήσει, ποια ημερομηνία θες;»

Do

Ετοίμασε την ημέρα -ή το βράδυ- σαν να είναι μία έκπληξη. Σκέψου τι της αρέσει (σ.σ. φαγητό, σινεμά, εκδρομή, κλπ) και οργάνωσε την πρόταση με βάση αυτό. Τα λουλούδια αποτελούν πάντα μία πολύ γλυκιά κίνηση.

Don’t

Μην προσπαθήσεις να αντιγράψεις ό,τι έχεις δει στο Internet. Μπορεί να μην έχει καμία σχέση ούτε με την ίδια ούτε και με τον τύπο ζευγαριού που είστε.

Do

Άκου «εσάς». Αν προτιμάει περισσότερη εσωστρέφεια, επίλεξε μία εσωτερική τοποθεσία, όμορφη αλλά μακριά από τα πολλά βλέμματα. Αν της αρέσουν οι «μεγάλες» κινήσεις, μπορείς μέχρι και να κλείσεις έναν χώρο μέσα μεγάλο luna park για να την εντυπωσιάσεις.

Αυτή η γαμήλια χαρτοπετσέτα είναι το νέο trend στους γάμους (photos)

Don’t

Μην πας απροετοίμαστος. Τα λόγια μετράνε. Γενικά, αλλά πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίσταση.

Do

Ναι, το «θα με παντρευτείς;» είναι μία κλασική ερώτηση, αλλά μπορείς να τη διανθίσεις με τις δικές σου πινελιές. «Θες να με κάνεις τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου και να γίνεις η γυναίκα μου;», ή και να της πεις όλα όσα σε κάνει να νιώθεις. Μερικές ιδέες. Just saying.




Bonus Do’s

  • Πέσε στο ένα γόνατο και κάνε την πρόταση. Σου φαίνεται κλισέ, αλλά πάντα θα έχει έναν ιπποτικό χαρακτήρα και τα κορίτσια το λατρεύουν.
  • Άσε τη φαντασία σου να πάρει τον λόγο. Θα εκπλαγείς με το τι μπορείς να κάνεις για τον άνθρωπό σου.