Κεφάλαιο Honeymoon: 5 προορισμοί για να ταξιδέψεις μέσα στα Χριστούγεννα

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Αν σκοπεύεις να πας ταξίδι του μέλιτος τα Χριστούγεννα έχουμε 5 υπέροχους προορισμούς.

Όταν έχεις κανονίσει τον γάμο σου και έχουν γίνει όλα όπως τα είχες υπολογίσει, είσαι πια έτοιμη και ήρεμη να απολαύσεις το ταξίδι του μέλιτος. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει αμέσως μετά τον γάμο σου, όμως να έτσι το έχετε κανονίσει με τον αγαπημένο σου, εννοείται δεν χρειάζεται να αλλάξεις γνώμη.

Ένα ταξίδι είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις και το ταξίδι του μέλιτος, κακά τα ψέματα θα το θυμάσαι για πάντα.

Αν λοιπόν είσαι ακόμη αναποφάσιστη σχετικά με τον προορισμό αλλά θέλεις να πας την χριστουγεννιάτικη περίοδο σου βρήκαμε 5 ιδανικούς προορισμούς. Πρέπει όμως να βιαστείς εάν θέλεις να βρεις τα εισιτήριά σου.

pexels asad photo maldives 1024967

Μαλδίβες

Χριστούγεννα στις Μαλδίβες; Οι Μαλδίβες είναι πάντα μια προφανής επιλογή για ένα ταξίδι στον μήνα του μέλιτος, καθώς προσφέρουν στους νεόνυμφους ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για μια ρομαντική εμπειρία. Είναι μια σειρά από χιλιάδες νησιά, όλα τοποθετημένα στα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού και στολισμένα με καθαρή λευκή άμμο και ζωντανούς κοραλλιογενείς υφάλους.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων εκεί είναι το ίδιο παθιασμένες όπως σε κάθε άλλη χώρα και περιλαμβάνουν αξιόλογες εκθέσεις πυροτεχνημάτων. Αν θέλεις να αφεθείς στους ζωντανούς εορτασμούς, είναι καλύτερο να μείνεις στην πρωτεύουσα του Μαλέ. Ωστόσο, για περισσότερη απομόνωση και συντροφιά, οι θαλάσσιες βίλες σε ορισμένα θέρετρα θα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τον μήνα του μέλιτος στις Μαλδίβες κάνοντας εξωτικές διακοπές και συνδυάζοντάς τις με μια επίσκεψή στη Σρι Λάνκα.



Ισλανδία

Αν δεν θέλεις τα Χριστούγεννα να φοράς μαγιό και τα έχεις συνδυασμένα με χιόνι και βόρειο σέλας βρήκαμε τον ιδανικό προορισμό. Απόλαυσε τη γραφική ομορφιά της φύσης της Ισλανδίας και εξερεύνησε τα πανέμορφα πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα. Κατά τους χειμερινούς μήνες μπορείς επίσης να δεις το μαγευτικό θέαμα του Βόρειου Σέλας από τις ανέσεις του ζεστού γυάλινου ιγκλού σου.

Αν πατήσεις εδώ θα μάθεις ποιοι ήταν οι 5 top προορισμοί για να πας ταξίδι του μέλιτος το 2017. Οκ, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια όμως ίσως σου αρέσει κάποιος προορισμός.

Αφέσου στη μοναδική εμπειρία της παρακολούθησης φαλαινών καθώς οι όρκες κατεβαίνουν στα παγωμένα νερά και στη συνέχεια αγκαλιάζονται στη ζεστασιά μιας υπαίθριας θερμής πηγής. Το Hotel Borg στο Ρέικιαβικ είναι ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία και φημισμένο για τη διακόσμηση του.

Νέα Υόρκη

Αν ήθελες πάντα να επισκεφθείς τη Νέα Υόρκη, τα Χριστούγεννα είναι ιδανική περίοδος. Γνωστή και ως Big Apple, η Νέα Υόρκη είναι πραγματικά η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και είναι πιο δημοφιλής για τους εμβληματικούς ουρανοξύστες, το Central Park και την Times Square.

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου ο καιρός μπορεί να μην είναι τόσο λαμπερός, αλλά το σκηνικό είναι εξίσου μαγικό ιδανικό για ένα ταξίδι του μέλιτος. Μια γαλήνια βόλτα στο Central Park το χειμώνα είναι αποδεδειγμένα μια δελεαστική εμπειρία για ζευγάρια.

Επιπλέον, κτίρια όπως το Empire State Building και το Top of the Rock σου προσφέρουν εκπληκτική θέα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Εάν έχεις το χρόνο, θα πρέπει επίσης να επισκεφθείς τους Αμερικανικούς Καταρράκτες και να απολαύσεις ακόμα πιο εντυπωσιακή θέα.

Ταϊλάνδη

Και ξαναγυρίσαμε στο «μαγιό τα Χριστούγεννα». Ένας άλλος κλασικός προορισμός για μήνα του μέλιτος για τα Χριστούγεννα είναι η Ταϊλάνδη. Φαντάζεσαι τίποτα καλύτερο από Χριστούγεννα με τον αγαπημένο σου σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης ή τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Μια ατελείωτη λίστα δραστηριοτήτων σε περιμένει που ποικίλλει από εξαιρετική τοπική κουζίνα έως έντονη νυχτερινή ζωή.

Αν προτιμάς κάτι πιο ήρεμο, συνιστάται ανεπιφύλακτα να επισκεφθείς μια παραδοσιακή ταϊλανδέζικη εγκατάσταση σπα για να αναζωογονήσεις σώμα και πνεύμα. Περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα Ανταμάν, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από δρομολόγια που μπορείς να κάνεις, όπως Phi Phi, Phuket, Bangkok και πολλά άλλα.



Λονδίνο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο όμως το Λονδίνο είναι μέσα στους πιο πολυσυζητημένους προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος. Το Λονδίνο τον χειμώνα προσφέρει πολύ όμορφα ζεστά χρώματα με τη στολισμένη πόλη, αλλά και αξέχαστες ρομαντικές εμπειρίες. Μπορείς να γνωρίσεις τον τρόπο ζωής του Λονδίνου πηγαίνοντας σε μερικές pub, πίνοντας ένα φλιτζάνι ή κάνοντας βόλτα σε οποιοδήποτε από τα πανέμορφα πάρκα του Λονδίνου.

Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Hyde Park, όπου σε περιμένει μια Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων, παρέχοντας κάθε είδους ψυχαγωγία, όπως πατινάζ στον πάγο, τσίρκο και μία ρόδα.

Να θυμάσαι ωστόσο όπου και να ταξιδέψεις να τσεκάρεις τι γίνεται με τους περιορισμούς του κορονοϊού και να έχεις ήδη τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεσαι μαζί σου για κάθε προορισμό.