Το να φωτογραφηθείς επαγγελματικά με τον καλό σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις

Παυλίνα Μητροφάνη
Το να φωτογραφηθείς επαγγελματικά με τον καλό σου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύεις

Και σου δίνουμε 9 tips για να στο αποδείξουμε.

Ένα ζευγάρι συνηθίζει να φωτογραφίζεται επαγγελματικά την ημέρα του γάμου του ή μετά από αυτήν. Είναι, όμως, hot trend τα τελευταία χρόνια και οι pre wedding φωτογραφίσεις και αν σκοπεύεις να παντρευτείς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποζάρεις μαζί με τον καλό σου χωρίς το άγχος που θα έχεις την ημέρα του γάμου αλλά και χωρίς την αναβλητικότητα που μπορεί να σε πιάσει μετά την τέλεση της γαμήλιας τελετής.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, για να έχεις το πιο όμορφο άλμπουμ φωτογραφιών μαζί με το σύντροφό σου; Πρώτα-πρώτα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να συνειδητοποιήσεις αυτό το όμορφο γεγονός που μόλις συνέβη στη ζωή σου -σου έκανε πρόταση γάμου!- και στη συνέχεια ξεκίνησε να βγάζεις όλες τις ring selfie, να κάνεις τις κλήσεις και τις αναρτήσεις που θέλεις και μετά να φτάσεις σε αυτό για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα!

Show Your Love: Πώς θα κάνεις τον σύντροφό σου να νιώθει ασφάλεια μέσα στη σχέση σας

Θα κάνετε αυτή την όμορφη στιγμή να αξίζει

Ενώ ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να ξεκινήσουν πρώτα από άλλες σημαντικές λεπτομέρειες του γάμου (όπως η επιλογή ημερομηνίας και χώρου) όταν αρραβωνιάζονται, άλλοι θέλουν να αφιερώσουν μια ημέρα μόνο σε αυτούς τους δύο και να φωτογραφίσουν την χαρά τους για να θυμούνται για πάντα αυτή την στιγμή και το ξεκίνημα του νέου κεφαλαίου στη ζωή τους.

https://www.instagram.com/p/CgSO4AOP8Np

Μια ωραία ιδέα, λοιπόν, είναι να προγραμματίσεις μαζί με τον σύντροφό σου (και μέλλοντα σύζυγό σου) μια «φωτογράφιση αρραβώνα», όπως θα μπορούσες να το ονομάσεις «παραδοσιακά», και να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα στιγμιότυπα που θα απαθανατίζουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά που νιώθεις μέσα σου. Τα μάτια σου σίγουρα θα λάμπουν από ευτυχία και αυτό είναι κάτι που αξίζει χωρίς δεύτερη σκέψη την όποια οργάνωση χρειάζεται μια επαγγελματική φωτογράφιση. Αν είναι κάτι πρωτόγνωρο για σένα σαν ιδέα, μην αγχώνεσαι! Όλα γίνονται.

https://www.instagram.com/p/ChuptJvrr9_

Εάν δεν έχεις τραβήξει ποτέ επαγγελματικές φωτογραφίες όπως αυτές, πιθανότατα θα έχεις πολλές ερωτήσεις. Τι να φορέσεις; Πού να πάτε; Πώς θα ποζάρεις; Θα είναι άβολο; Χαλάρωσε, σε έχουμε καλύψει σε όλα. Εδώ θα βρεις 6 tips για να είναι η πιο ονειρική φωτογράφιση με τον σύντροφό σου και εσύ να αφοσιωθείς μόνο στο πώς να ζήσετε πιο έντονα την κάθε στιγμή.

Προετοίμασε τα χέρια σου πριν τις φωτογραφίες

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα σε μια προετοιμασία γάμου, η pre wedding φωτογράφιση απαιτεί επίσης κάποια προετοιμασία. Το «κλειδί» για να βγει μια όμορφη φωτογραφία γι’ αρχή είναι τα χέρια σου.

Τα χέρια σου θα φωτογραφηθούν πολύ κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης και αυτό μπορείς να το βρεις και σαν μια ευκαιρία για να κάνεις ένα ωραίο, περιποιημένο μανικιούρ σε nude αποχρώσεις. Ο λόγος που τα χέρια σου θα φωτογραφηθούν πολύ; Το δαχτυλίδι, φυσικά! Επομένως, θα θέλεις να βεβαιωθείς ότι τα χέρια σου είναι έτοιμα για το κοντινό πλάνο -και τα «15 λεπτά διμοσιότητας»- που τους αναλογούν.

Πρέπει να αφεθείς στους επαγγελματίες

Όσο για τα μαλλιά και το μακιγιάζ, το να επισκεφθείς τους experts είναι μια πολύ καλή ιδέα και με αυτήν θα κάνεις τη διαφορά στη λήψη σου. Αυτό που αισθάνεσαι, αυτό που εκπέμπεις και αυτό που θα δεις έπειτα και στις φωτογραφίες θα είναι super stylish. Διάλεξε ένα glam μακιγιάζ και ένα επιμελώς ατημέλητο χτένισμα και καλή φωτογράφιση.

Σκέψου καλά τι θα φορέσεις

Το τι θα φορέσεις για τη φωτογράφισή εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να δείχνεις ακόμα καλύτερη. Να προτιμήσεις τις απαλές αποχρώσεις και να αποφύγεις τα έντονα χρώματα και τα υπερβολικά μοτίβα γιατί δεν θέλουμε να μετανιώσεις για το outfit αυτής της ημέρας κοιτώντας τις φωτογραφίες σου μετά από πολλές πολλές ημέρες.

Να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον

Έχεις δει ποτέ αυτά τα αστεία memes από matching φωτογραφίες ζευγαριού από τη δεκαετία του '80 και τις αρχές της δεκαετίας του '90; Σίγουρα δεν θέλεις να φοράς ακριβώς τα ίδια ρούχα με τον σύντροφό σου (χρωματικά), αλλά πρέπει να κοιτάξεις να υπάρχει μια ενδυματολογική συνοχή στον φακό μεταξύ σας.

https://www.instagram.com/p/ChnMrTnvxAE

Για μια πιο κολακευτική εμφάνιση, μην επιλέξεις τα χρώματα των ρούχων σας να είναι ολόιδια, αλλά να κινούνται σε μια κοινή, χρωματική παλέτα. Για παράδειγμα, αν βάλεις φόρεμα με σχέδια, διάλεξε ένα χρώμα μέσα από το μοτίβο και «φτιάξε» το outfit του συντρόφου σου βασισμένο σε αυτό το χρώμα. Ή αν διαλέξεις ένα ρούχο σε έντονα χρώματα, βάλε τον σύντροφό σου να φορέσει κάτι λίγο πιο ουδέτερο.

Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ

Τα παπούτσια έχουν σημασία. Ναι, ακόμα και για τον σύντροφό σου. Φορώντας ένα ζευγάρι beat-up παπούτσια τένις θα περιορίσει τις γωνίες και τις πόζες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο φωτογράφος σας. Για να δώσετε αυτό το κάτι στην εμφάνισή σας σκεφτείτε να συνδυάσετε μερικά αξεσουάρ όπως καπέλο, κοσμήματα ή ακόμα και ένα μπουκέτο λουλούδια.

https://www.instagram.com/p/ChsYzcHDcz3

Διάλεξε μια ωραία και ξεχωριστή τοποθεσία

Μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξεις το τέλειο σημείο (ή σημεία) για να βγάλεις τις φωτογραφίες του αρραβώνα σας, αλλά η επιλογή του «πού» είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα πριν από το ραντεβού με τον φωτογράφο.

Είναι σημαντικό να βρεις μια τοποθεσία που έχει συναισθηματικές αναφορές για το ζευγάρι. Το location της φωτογράφισης μπορεί να πει την ιστορία της σχέση σου με τρόπο που δεν είχες φανταστεί, έμμεσο αλλά και τόσο παραστατικό. Διάλεξε το μέρος από καρδιάς και θα είναι σίγουρα το ιδανικό.

Πόζες, πόζες, πόζες

Το να πρέπει να ποζάρεις για μια φωτογραφία μπορεί να είναι λίγο αμήχανο. Ενώ ορισμένα ζευγάρια αντιδρούν πιο φυσικά μπροστά στην κάμερα από άλλα, μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις σκηνοθετήσει από πριν κάποιες λήψεις και να ξέρεις και εσύ και ο καλός σου πώς περίπου πρέπει να σταθείτε μπροστά στον φακό. Φυσικά θα υπάρχει καθοδήγηση και από τον φωτογράφο αλλά είναι βοηθητικό να έχει γίνει μια πρώτη «προεργασία».

Χρειάζεται ένα backup plan

Δυστυχώς, δεν μπορείς να ελέγξεις τον καιρό—ακόμα και την ημέρα της φωτογράφισης του γάμου ή του αρραβώνα σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις, ωστόσο, είναι να έχεις ένα εναλλακτικό σχέδιο, είτε πρόκειται για εφεδρική ημερομηνία είτε για μια διαφορετική -και όχι υπαίρθια- τοποθεσία.

https://www.instagram.com/p/ChSKPIUAI0M

Ζήσε τη στιγμή

Αυτή είναι μια υπέροχη στιγμή, την οποία πρέπει σίγουρα να απολαύσεις και με τρεις λέξεις ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ πριν και μετά το φωτογραφικό κλικ.