Overthinking: Πώς θα σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα γύρω από τη σχέση σου

Overthinking: Πώς θα σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα γύρω από τη σχέση σου

Σταμάτα την πολλή σκέψη, πριν γίνει εμμονή.

«Πώς μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι έντονα το αν θα μου στείλει μήνυμα ή θα με καλέσει;» είναι μια ερώτηση που έχουμε κάνει σχεδόν όλες μας έστω μια φορά στον εαυτό μας.

Το λεγόμενο overthinking μάς κάνει να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στις ίδιες σκέψεις και να μετατρέπουμε τον υγιή προβληματισμό σε μια εξουθενωτική διαδικασία. Αυτό όχι μόνο δεν μας πηγαίνει μπροστά, αλλά μας κάνει να νιώθουμε συνεχώς ένα άγχος και να δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε πλήρως σε οτιδήποτε άλλο.

Πώς η πρώτη περίοδος μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τις διατροφικές διαταραχές

Παρακάτω θα βρεις τις 7 κορυφαίες συμβουλές των ψυχολόγων για να ξεφύγεις από αυτό και να σταματήσεις την υπερβολική σκέψη γύρω από τον άντρα που σε ενδιαφέρει.

itspeteski.jpg

1. Δες τη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων

Πώς θα σε επηρεάσουν όλα τα θέματα που τριγυρνούν στο μυαλό σου σε 5 ή 10 χρόνια από τώρα; Μην αφήνεις μικρά ζητήματα να μετατρέπονται σε σημαντικά εμπόδια.

2. Θυμήσου τον κανόνα 90-10

Αυτός είναι ένας τύπος, μια αναλογία, για το πώς θα πρέπει να υπολογίσεις την εκτίμηση για τον εαυτό σου. Το 90% θα πρέπει να προέρχεται από την αποδοχή του εαυτού σου και την αυτοεκτίμησή σου και το 10% από την επιβεβαίωση των άλλων - που καλώς ή κακώς όλοι χρειαζόμαστε.

3. Γίνε πιο καλοπροαίρετη

Οι υπεραναλυτικοί άνθρωποι υποθέτουν σχεδόν πάντα ότι κάτι κακό κρύβεται από πίσω. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να το κάνει αυτό, άλλαξε τη σκέψη σου και δες την καλοπροαίρετη πλευρά των πραγμάτων.

4. Αντικατάστησε το «τι θα γινόταν αν» με το «θα δούμε»

Οι υπεραναλυτικοί άνθρωποι αναρωτιούνται συνεχώς «τι θα γινόταν αν», κάτι που είναι αδύνατο να απαντηθεί. Αντικατάστησε, λοιπόν, αυτή την ερώτηση με το «δούμε», που είναι μια πολύ πιο θετική προσέγγιση.

5. Βγες έξω και διασκέδασε

Σταμάτα να ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο στο να κάθεσαι σε έναν καναπέ και να σκέφτεσαι όλη την ώρα. Βγες έξω, απόλαυσε όμορφες στιγμές με τους φίλους σου και κάνε τον εαυτό σου να ξεχαστεί.

6. Αναγνώρισε τις επιτυχίες σου

Όταν ξεκινάς και πάλι να σκέφτεσαι τόσο πολύ, κάνε ένα διάλειμμα και γράψε 5 πράγματα που πήγαν σωστά την περασμένη εβδομάδα και τον ρόλο σου σε αυτά. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστια επιτεύγματα. Όταν τα διαβάσεις, μπορείς να εκπλαγείς με το πόσο σπουδαία μπορεί να είναι αυτά τα μικρά πράγματα που έκανες.

7. Μάθε να αποδέχεσαι ορισμένα πράγματα

Κάποια πράγματα θα είναι πάντα εκτός ελέγχου, γι' αυτό μάθε να τα αποδέχεσαι ώστε να σταματήσεις να υπεραναλύεις τόσο πολύ τα πάντα.