Γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Michael Jackson-Lisa Marie Presley

Γωγώ Φούντα
Γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Michael Jackson-Lisa Marie Presley

Ένας θρυλικός γάμος με πολλά προβλήματα και μικρή διάρκεια.

Αυτός ίσως ο μεγαλύτερος star που γέννησε ποτέ ο πλανήτης γη. Αυτή κόρη ενός εξίσου μεγάλου star, και πιο συγκεκριμένα του Βασιλιά Elvis. Ο λόγος φυσικά για τον Michael Jackson και την Lisa Marie Presley τους οποίους η μοίρα αλλά και η διασημότητα έφερε κοντά με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ο οποίος κατέληξε σε γάμο.

Γνωρίστηκαν όταν ακόμα η Lisa ήταν επτά ετών καθώς ήταν μεγάλη φαν του διάσημου τραγουδιστή και δεν έχανε συναυλία του. Αυτός φυσικά ποτέ δεν την αντιμετώπισε σαν μία από τις πολλές τους θαυμάστριές του, και πως θα μπορούσε άλλωστε καθώς ήταν κόρη του θρύλου του rock&roll Elvis Presley.

Η ενήλικη σχέση τους ξεκίνησε γύρω στο 1992 στο Los Angeles ενώ τα πράγματα εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα με τον Jackson να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, μόλις τέσσερις μήνες μετά το πρώτο τους ραντεβού. Παρά το γεγονός ότι η Lisa δεν αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση, συνέχισαν να είναι μαζί, με την ίδια να δηλώνει ότι τα ψυχολογικά του προβλήματα και οι εξαρτήσεις του την έκαναν να τον αγαπήσει περισσότερο και να μη θέλει να τον εγκαταλείψει.

Παντρεύτηκαν τελικά στις 18 Μαίου του 1994 με μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης να θεωρεί ότι ο γάμος ήταν ψεύτικος και ότι έγινε αποκλειστικά για να κλείσουν κάποια στόματα σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του star. Είχαν προγηγηθεί μάλιστα οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε 12χρονο αγόρι, κάτι που ο ίδιος και το περιβάλλον του διέψευσε. Διάψευση που ήρθε και χρόνια αργότερα μέσω του βιβλίου του παιδικού φίλου του Jackson, J. Randy Taraborrelli, o οποίος υποστήριξε ότι ο γάμος ήταν αληθινός ενώ η ίδια η Lisa Marie του είχε εκμηστηρευτεί ότι ήταν πολύ καυτός εραστής.

Παρά την τεράστια αγάπη που του είχε, η Presley δεν άντεξε τους ρυθμούς ζωής του συζύγου της και τα συνεχή του ταξίδια με αποτέλεσμα να ζητήσει διαζύγιο και τελικά να χωρίσουν στις 18 Ιανουαρίου του 1996. Χρόνια μετά, η Lisa Marie δήλωσε για το γάμο της με το Βασιλιά της pop: «Είμαι σίγουρη ότι με αγαπούσε με όλη του την ψυχή και το ίδιο φυσικά και εγώ. Ωστόσο κάποια στιγμή εξαντλήθηκα ψυχολογικά κυρίως, από τα προβλήματα, τις εξαρτήσεις και τις εμμονές του. Ήθελα να τον σώσω και δεν μπορούσα. Πάντως θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που γνώρισα ένα άτομο σαν αυτόν».

Διαβάστε επίσης:

Γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: David Bowie & Ιman

Γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Η πριγκίπισσα και ο playboy

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Mick Jagger και Bianca Pérez-Mora Macias