Προσκλητήριο γάμου ή προφορική πρόσκληση;

Γωγώ Φούντα
Προσκλητήριο γάμου ή προφορική πρόσκληση;

Είναι πολλά τα λεφτά... που γλιτώνετε!

Θυμάστε που τα παλιά τα χρόνια, και πιο πρόσφατα δηλαδή, οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας έκαναν συλλογή από διάφορα προσκλητήρια γάμου και μάλιστα πολλές φορές τα χρησιμοποιούσαν και ως διακοσμητικά στο περιβόητο... σύνθετο;

Αν αναρωτιέσετε γιατί πλέον αυτό δεν γίνεται, δεν είναι επειδή η μαμά σας έπαψε να έχει τα ίδια γούστα αλλά πολύ απλά τα προσκλητήρια γάμου είναι πλέον όλο και πιο σπάνιο φαινόμενο. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι ένα όμορφο και εντυπωσιακό προσκλητήριο, προσδίδει άλλη επισημότητα σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως είναι ο γάμος, αλλά δυστυχώς, δεδομένης και της κατάστασης τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδευτούν είναι πολλά.

Αν έχετε ένα συγκεκριμένο budget τόσο για την εκκλησία όσο και για το τραπέζι σκεφτείτε πόσα χρήματα μπορείτε να γλιτώσετε από τα προσκλητήρια και να τα διαθέσετε είτε για να καλέσετε κάποια άτομα παραπάνω στη δεξίωση είτε για να προσλάβετε έναν DJ είτε κάποιον barman ώστε η μουσική και τα ποτά σας να είναι όσο πιο φροντισμένα γίνεται.

Εκτός φυσικά όλων των υπολοίπων, τα χρήματα από τα προσκλητήρια δεν χρειάζεται να τα διαθέσετε σε κάτι που να έχει σχέση με το γάμο, αλλά μπορείτε να κάνετε προσωπικές αγορές ή να ενισχύσετε το budget του γαμήλιου ταξιδιού. Λάβετε υπόψη σας όλα αυτά και την επόμενη φορά που θα ξαναπέσει στο τραπέζι η ιδέα του προσκλητηρίου, πάρτε ανά χείρας το κινητό σας και αρχίστε τα τηλέφωνα. Θα σας πάρει πολύ λιγότερο χρόνο απ' όσο φαντάζεστε.

Διαβάστε επίσης:

Eπιλεξτε νυφικό ανάλογα με την ηλικία σας

Γάμος και social media: Οδηγός καλής συμπεριφοράς για καλεσμένους

Όλα του γάμου έτοιμα και πρέπει να τον ακυρώσετε;