Πρίγκιπας Andrew και Sarah Ferguson: Ο άλλος βασιλικός γάμος των 80’s που συζητήθηκε

Πρίγκιπας Andrew και Sarah Ferguson: Ο άλλος βασιλικός γάμος των 80’s που συζητήθηκε

Το γαλαζοαίματο love story που είχε άδοξο τέλος

Ο μικρότερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ γνώρισε την μέλλουσα γυναίκα του όταν οι δύο τους ήταν ακόμα παιδιά, αφού και η Sarah Ferguson προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια. Τα δύο παιδιά χάθηκαν, για αρκετά χρόνια, μέχρι το 1985, όταν η νεαρή jetsetter βρέθηκε καλεσμένη σε ένα πάρτι για τις ιπποδρομίες του Ascot, στο κάστρο του Windsor. Εκεί, ξαναβρήκε τον παιδικό της φίλο και η σχέση των δύο τους ξεκίνησε.

Ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου του 1986, ο πρίγκιπας και η χαριτωμένη κοκκινομάλλα ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και, τέσσερις μήνες μετά, στις 23 Ιουλίου, η Μεγάλη Βρετανία γιόρταζε τον δεύτερο πριγκιπικό γάμο της δεκαετίας του '80. Πέντε χρόνια μετά τον γάμο του αδερφού του, πρίγκιπα Καρόλου με την Lady Diana Spencer, ο πρίγκιπας Andrew και η Sarah Ferguson ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Αβαείο του Westminster.

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους γύρω δρόμους για να δουν την διάσημη κοκκινομάλλα να φτάνει, συνοδεία του πατέρα της, στη γυάλινη άμαξά της, από το Clarence House στον ναό ενώ, μεταξύ των 2000 καλεσμένων, υπήρξαν και οι Elton John, Nancy Reagan, Estee Lauder και Michael Caine. Η παραδοσιακή τελετή διήρκεσε 45 λεπτά και το εντυπωσιακό φόρεμα της νύφης, σχεδιασμένο από την Lindka Cierach, εντυπωσίασε καλεσμένους αλλά και τα εκατομμύρια ανθρώπων που παρακολούθησαν το event από την τηλεόραση.

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι διέμεινε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Andrew στον δεύτερο όροφο του Buckingham Palace ενώ, δύο χρόνια αργότερα, υποδέχτηκαν το πρώτο τους παιδί, την πριγκίπισσα Beatrice. Η δεύτερη κόρη του ζεύγους, Eugenie, ήρθε στον κόσμο το 1990. Το ζευγάρι, τον Ιανουάριο του 1992, έξι χρόνια μετά τον γάμο του και δύο χρόνια μετά τον ερχομό του δεύτερου παιδιού του, ανακοίνωσε την απόφασή του να χωρίσει. Χρόνια αργότερα η Sarah Ferguson θα δήλωνε ότι η πεποίθησή της είναι πώς ο γάμος της άρχισε να μην πηγαίνει καλά μόλις μία εβδομάδα μετά την λαμπερή τελετή στο Wsteminster Abbey, και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τις υποχρεώσεις του συζύγου της στο Ναυτικό.

Διαβάστε ακόμα:
Their Way: Ο γάμος- σκάνδαλο του Frank Sinatra με την Ava Gardner
Ο γάμος του αιώνα! Όταν ο πρίγκιπας Φελίπε παντρεύτηκε την δημοσιογράφο Λετίθια Ορτέζ
Αλβέρτος και Σαρλήν του Μονακό: Ο γάμος και το κέρατο