Πεθερά ... κρυμμένη πίσω από τον πεθερό

Πεθερά ... κρυμμένη πίσω από τον πεθερό

Για να μην γίνεται αυτή κακιά.

Η κα Νίτσα (που αναμφίβολα είναι υποκοριστικό του κατινίτσα για να μην πω κατινάρα), είναι όλα γλύκες με τη νύφη της τη Μαρία. Κορίτσι μου την ανεβάζει, κούκλα μου την κατεβάζει μπροστά της, κι πίσω από την πλάτη της να δείτε τι της «κατεβάζει»!

Όλο δώρο και παινέματα η πεθερά και που να φανταστεί η καημένη η Μαρία την αλήθεια. Βλέπετε, επειδή η ζήλεια και η μουρμούρα από πεθερά σε νύφη είναι μια τόσο παλιά ιστορία, που πλέον ακόμα και οι άντρες πονηρεύονται καμιά φορά, η κα Νίτσα είχε βρει άλλο τρόπο. Έβαζε τον άντρα της να κάνει τα παράπονα και τα σχόλια, κι αυτή , άγγελος σωστός.

Τι να κάνει κι αυτός ο Χριστιανός; Ποιος άντρας αντέχει την αδιάκοπη κρεβατομουρμούρα; Λίγο η παρότρυνση της κας Νίτσας, λίγο που η Μαρία ήταν πολύ μοντέρνα για τα γούστα του (μα γίνονται φακές χωρίς σκόρδο; Ή είναι δυνατόν να δουλεύει και να έχει και παιδιά;), ο πεθερός έγινε ανδρείκελο της πεθεράς. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Όταν δε η καημένη η Μαρία κατάλαβε τι γινόταν και άρχισε να «κόβει» τα πολλά-πολλά, ποιος είδε την κα Νίτσα και δεν τη φοβήθηκε. Μέχρι και στα παιδιά βάζανε λόγια και ο άντρας της αμέτοχος.

Αναρωτιέμαι, τώρα πια που κατάφερε να τους χωρίσει και βλέπει τα εγγόνια της κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, και ο γιόκας της είναι δυστυχισμένος, είναι καλύτερα;