To e-mail της κακιάς πεθεράς

To e-mail της κακιάς πεθεράς

Κάτι τέτοια μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχα που είμαστε απλοί άνθρωποι και Έλληνες.

Ονομάζεται Carolyn Bourne, είναι Αγγλίδα και ξέρει από καλούς τρόπους. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με τη μνηστή του γιου της τη Heidi Winters, στην οποία αποφάσισε να στείλει ένα e-mail, διδάσκοντάς την το savoir vivre του κύκλου της. Το e-mail αυτό ξέφυγε από τον έλεγχο της Heidi και πλέον έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα αγγλικών εφημερίδων (όπως η Daily Mail), όπου και σχολιάζεται αναλόγως.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε μερικές φράσεις στις οποίες η «πεθερά» είναι πραγματικά απίστευτα αγενής, δεικτική και προσβλητική απέναντι στη μέλλουσα νύφη της: «Είναι ώρα να σου εξηγήσει κάποιος μερικά πράγματα για τους τρόπους καλής συμπεριφοράς. Προφανώς από εσένα απουσιάζουν και γι' αυτό σε λυπάμαι [...] Δυστυχώς για τον Freddie (ο γιος της), σε έχει ερωτευτεί και δεδομένου ότι είναι ο Freddie, δεν είναι εύκολο να τον επαναφέρει κανείς στη λογική ή να τον ενθαρρύνει να σε βοηθήσει».

Της προτείνει να παρακολουθήσει μαθήματα καλών τρόπων σε μια σχολή και στη συνέχεια παραθέτει μια σειρά από παραδείγματα όσον αφορά το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται η Heidi, όπως για παράδειγμα «Όταν είσαι φιλοξενούμενη σε κάποιο άλλο σπίτι, δεν κοιμάσαι μέχρι αργά το πρωί. Στα νοικοκυριά που σηκώνονται από νωρίς, ακολουθείς τις νόρμες τους».

Κλείνει προσβάλοντας την οικονομική κατάσταση των γονιών της λέγοντας: «Κατανοώ ότι οι γονείς σου δεν μπορούν να συνεισφέρουν ιδιαίτερα στο κόστος του γάμου σας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, εκτός από το γεγονός ότι κανείς θα υπέθετε πως θα είχαν βάλει μερικά χρήματα στην άκρη για να παντρέψουν τις κόρες τους». Ξαφνικά η πεθερά σας σας φαίνεται υπέροχη, έτσι δεν είναι;