Η μεγάλη των ανδρικών γενεών μάχη

Η μεγάλη των ανδρικών γενεών μάχη

Κάθε συνάντηση του καλού σας με τον πατέρα του μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Ο πατέρας του (και πεθερός σας) καταφέρνει να τον εκνευρίσει πάντα και εσείς ως αυτήκοος μάρτυρας του σαματά που προκαλείται κάθε φορά ταλαντεύεστε ανάμεσα στην ενόχληση και τον εκνευρισμό απορώντας πώς στο καλό να αντιμετωπίσετε αυτόν τον επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό. Αυτό που δε μπορείτε να κάνετε είναι μετωπική επίθεση στον πεθερό στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τον αγαπημένο σας (και την ηρεμία σας). Μπορείτε, όμως, να το κουβεντιάσετε με τον σύζυγό σας και να ψάξετε να βρείτε τρόπους να αποφεύγετε τις κρίσεις.

Αν, για παράδειγμα, υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα που πυροδοτούν τις εκρήξεις ας τα αποφύγει πρώτα πρώτα εκείνος. Γενικότερα θέστε τα όριά σας και στο ύστατο σημείο της υπομονής σας πείτε στον πεθερό σας πως αν εξακολουθήσουν οι εντάσεις ανεξαρτήτως με το ποιος φταίει ή ποιος δίνει την αφορμή δυστυχώς θα πάψει να είναι ευπρόσδεκτος στο σπίτι σας (αφού τον έτερο φταίχτη δεν μπορείτε να τον διώξετε μια που ζει και αυτός εκεί).

Φυσικά εξαντλήστε κάθε σπιθαμή στο περιθώριο συνεννόησης προτού φτάσετε σε μια τέτοια ακραία λύση. Αν, πάλι, το πρόβλημα είναι πως οι δύο άνδρες έχουν πάψει να μιλιούνται και τρώγεστε να τους τα βρείτε και θέλετε σώνει και ντε να αναλάβετε το ρόλο του μεσάζοντα προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο διακριτικά γίνεται. Ακόμα και αν αποφασίσετε να μιλήσετε στον πεθερό σας ζητήστε του πρώτα την άδεια, πολύ ευγενικά, κάπως σαν «θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι αν θέλετε και εσείς». Δεν θα πιστεύετε στα μάτια (και τα αυτιά) σας πόσο πιο δεκτικοί γίνονται οι άνθρωποι αν τους προσεγγίσετε με αυτόν τον τρόπο.