5 τρόποι για να κάνεις το καθημερινό μπανάκι του μωρού σου να μοιάζει με γιορτή

5 τρόποι για να κάνεις το καθημερινό μπανάκι του μωρού σου να μοιάζει με γιορτή

Είναι η ώρα της ημέρας που απολαμβάνετε και οι δύο περισσότερο από όλες… Γιατί να μην την κάνεις ακόμα πιο διασκεδαστική;

Το καθημερινό (συνήθως βραδινό) μπανάκι του μωρού σου είναι μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ημέρας για εσένα, και μία από τις πιο σημαντικές για εκείνο. Ακόμα, ο χρόνος που αφιερώνεις στη φροντίδα του, είναι πολύτιμος. Όσο καθαρίζεις το δερματάκι του και παίζετε με το νερό, δένεστε περισσότερο, δημιουργείτε δεσμούς. Παράλληλα, όλες οι αισθήσεις του μικρού σου ζωντανεύουν! Υφές, ήχοι, μυρωδιές, χαλάρωση, γέλια… Όλα παίζουν ρόλο στη σωστή του ανάπτυξη και το κάνουν πιο δυνατό, πιο χαρούμενο.

Γιατί λοιπόν να μην ανάγεις αυτή την καθημερινή συνήθεια σε πραγματική γιορτή; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις και θα σου πούμε τους 5 πιο ωφέλιμους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι εκτός από διασκέδαση, το μπανάκι του μωρού είναι πρώτα από όλα φροντίδα. Το βρεφικό δέρμα χρειάζεται απαλό καθαρισμό και ενυδάτωση γι’ αυτό, τα προϊόντα που θα επιλέξεις, πρέπει να είναι απολαυστικά αλλά κατάλληλα για αυτό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

banio1

Μουσική

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε ένα μικρό πάρτι στο μπάνιο. Μπορείς απλά να βάλεις όμορφα παιδικά τραγούδια, με ήχους που θα του κινήσουν το ενδιαφέρον και να διασκεδάσετε μαζί καθώς παίζετε με το νερό.



Η θερμοκρασία του νερού

Δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή ούτε και χαμηλή. Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα που κινδυνεύει να αφυδατωθεί και να ερεθιστεί από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

banio2

Ο καθαρισμός

Ο καθαρισμός που θα χρησιμοποιήσεις για το μωρό σου μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείς και εσύ. Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα κατάλληλα για όλη την οικογένεια και ελεγμένα από δερματολόγους και παιδιάτρους όπως είναι το αγαπημένο μας La Roche-Posay, Lipikar Gel Lavant.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr