SOS! Οι βρεφικοί και παιδικοί ερεθισμοί του καλοκαιριού και πώς θα τους αντιμετωπίσεις

SOS! Οι βρεφικοί και παιδικοί ερεθισμοί του καλοκαιριού και πώς θα τους αντιμετωπίσεις

Η ζέστη, ο ιδρώτας, το αλάτι, ο ήλιος και δεκάδες άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να ερεθίσουν το βρεφικό και παιδικό δέρμα. Εξετάζουμε τους σημαντικότερους.

Οι ηλιόλουστες, ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες είναι υπέροχες όμως απαιτούν προσοχή. Το βρεφικό και παιδικό δέρμα είναι ευαίσθητο στη ζέστη, τον ήλιο και το περιβάλλον (έντομα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ερεθισμών, κνησμού και… γκρίνιας. Μπορεί να βιάζεσαι λοιπόν, να αντικαταστήσεις τα χαριτωμένα φουτεράκια με ρούχα που θα αφήνουν τα χεράκια και τα ποδαράκια εκτεθειμένα, όμως πρέπει να είσαι προετοιμασμένη. Οι ερεθισμοί είναι μέσα στο –καλοκαιρινό- πρόγραμμα και μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά και να αποφευχθούν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε…

erethismoi1

Ερεθισμοί από τη ζέστη και τον ιδρώτα

Εμφανίζονται στα σημεία που λατρεύουμε… εκεί που διπλώνει η επιδερμίδα του μωρού. Ο ιδρώτας και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες ερεθίζουν το δέρμα και δημιουργούν κοκκινίλες, κνησμό ή και τσούξιμο.

erethismoi2

Ερεθισμοί από την πάνα

Είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα. Η βρεγμένη πάνα σε συνδυασμό με τη ζέστη μπορεί να ερεθίσει πολύ το δερματάκι του μωρού προκαλώντας τσούξιμο και δυσφορία. Είναι ωστόσο εύκολα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα με τη σωστή φροντίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr