Οι επιστήμονες δικαιώνουν την κόντρα πεθεράς-νύφης

Οι επιστήμονες δικαιώνουν την κόντρα πεθεράς-νύφης

Αν «τρώγεστε» όλη μέρα με την πεθερά σας, μην ανησυχείτε. Η επιστημονική κοινότητα σας δικαιολογεί.

Την πραγματικότητα όσον αφορά στην κόντρα μεταξύ νύφης και πεθεράς αποκάλυψε πρώτη μια έρευνα του 1954 που έδειξε πως μόλις 1 στις 4 γυναίκες από όσες είχαν ερωτηθεί, έδειχνε αισθήματα συμπάθειας για την πεθερά της. Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge έδειξε ότι τα 2/3 των γυναικών παραπονιούνται για τη σχέση τους με την μητέρα του συζύγου τους και υποφέρουν από την ένταση που υπάρχει στη σχέση τους με την «κακιά» πεθερά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 2 δεκαετιών και οι γυναίκες (τόσο νύφες, όσο και πεθερές) που πήραν μέρος παραπονέθηκαν για την ύπαρξη αντιζηλίας στη σχέση των δύο. Η ψυχολόγος και διδάκτωρ Τέρρι Άπτερ που είχε και την ευθύνη της έρευνας εξήγησε τα βασικά στοιχεία που πυροδοτούν την κόντρα αυτή:

«Η διαμάχη πυροδοτείται από την αίσθηση που έχει κάθε μια από τις δύο γυναίκες πως η άλλη την υποτιμά ή την κριτικάρει κακόβουλα. Πάντως, αυτή η κοινή αίσθηση δεν έχει να κάνει τόσο με τις συμπεριφορές της νύφης ή της πεθεράς, όσο με κάποια υπάρχοντα γυναικεία στερεότυπα που ελάχιστες από εμάς καταφέρνουν να ξεπεράσουν εντελώς».