Αυτές είναι οι συμβουλές ομορφιάς που θα δώσω στις κόρες μου σε λίγα χρόνια!

Δέσποινα Καμπούρη
Αυτές είναι οι συμβουλές ομορφιάς που θα δώσω στις κόρες μου σε λίγα χρόνια!

Ναι ξέρω, μάλλον βιάζομαι να μυήσω τα κορίτσια μου στον αχανή, ροζ και υπέροχο κόσμο την ομορφιάς, αλλά έχω τεράστια αγωνία να τους μεταδώσω σημαντικά μηνύματα προκειμένου να γίνουν στάση ζωής.

Γιατί η πιο… υπέροχη ομορφιά κρύβεται στα απλά και στα ανεπιτήδευτα. Κι αυτό πραγματικά με αγχώνει για το πώς θα καταφέρω να τους το περάσω, βλέποντας τα σημάδια των καιρών, ή μάλλον του καιρού: 12χρονα κορίτσια ξέρουν την τεχνική του strobing και του contouring και βάφονται έντονα αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Πόσο πιο όμορφο μπορεί να γίνει ένα 15χρονο κορίτσι παστώνοντας το βελούδινο δέρμα του με βαρύ make up;

Ξέρω ότι δε θα σας φανεί πρωτότυπο, αλλά εγώ την ομορφιά την εστιάζω αλλού. Στα ψυχικά χαρίσματα, στην ευγενική παρουσία, στο φωτεινό χαμόγελο και στα σπινθηροβόλα μάτια που δεν χρειάζονται 8 κιλά μάσκαρα και μαύρες γραμμές eye liner για να τονιστούν.

Έλενά μου, Χριστίνα μου,

Να κοιμάστε όσες πιο πολλές ώρες γίνεται. Θα είστε ήρεμες, όμορφες, λαμπερές και θα έχετε πάντα ένα υγιές δέρμα.

Να ξεβάφεστε πάντα πριν τον ύπνο.

Να βάφεστε σε γήινους τόνους. Οι φούξια και οι πράσινες σκιές καλό είναι να χρησιμοποιούνται στο καρναβάλι.

Όταν βάφετε έντονα τα χείλη σας να αφήνετε άχρωμα τα μάτια σας και το αντίστροφο. Παν μέτρον άριστο.

Να πίνετε πολύ νερό.

Να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρεμούλες για το πρόσωπό σας όσο πιο νωρίς γίνεται. Την ενυδάτωση δεν εμίσησε κανείς!

Να βάζετε συχνά πυκνά ελαιόλαδο στα μαλλιά σας. Ξέρω ότι βαριέστε τη λίγδα, αλλά καμία μάσκα στον κόσμο δεν μπορεί να σας προσφέρει μέσα σε λίγα λεπτά αυτό που θα σας προσφέρει το αγνό παρθένο λάδι ελιάς. Άντε και το δαφνέλαιο ή το καστορέλαιο.

Ξεκινήστε από νωρίς το laser αποτρίχωσης. Μη βάζετε ξυράφια στις μασχάλες και στο μπικίνι σας.

Αν τα δοντάκια κιτρινίσουν φροντίστε να κάνετε μία λεύκανση. Το χαμόγελό μας το προσέχουμε σαν τα μάτια μας.

Όταν έρθει η ώρα να βγάλετε τα φρυδάκια σας, θα ήθελα να είμαι παρούσα! Το σωστό σχήμα φρυδιών προσδιορίζει όλο μας το βλέμμα. Τα λεπτά φρύδια δεν αγάπησε ούτε η Marlene Dietrich!

Και προς Θεού. Μη μάθω ότι ξεκινήσατε τα botox και τα υαλουρονικά πριν βγείτε από το αβγό σας, σας έφαγα!