Τι είναι το «κορεάτικο μασάζ» που ορκίζεται ότι σμιλεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου;

Ευαγγελία Αλπίδου
Τι είναι το «κορεάτικο μασάζ» που ορκίζεται ότι σμιλεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου;

Δεν είναι τυχαίο που η Korean skincare routine είναι η πιο φημισμένη στον κόσμο...

Είναι γνωστό ότι οι Κορεάτισσες φημίζονται για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους. Ο λόγος είναι ότι δίνουν αρκετή σημασία στην skincare routine, αφού δεν υπάρχει μέρα στην οποία θα παραλείψουν τον καθαρισμό και την περιποίησή τους. Εκτός από τα φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούν στη ρουτίνα ομορφιάς του, το μυστικό κρύβεται στο μασάζ.

pexels-polina-kovaleva-5927892.jpg

Τα οφέλη του μασάζ στο πρόσωπο

Δε μιλάμε για μασάζ σώματος, αλλά για μασάζ προσώπου. Η Korean skincare routine αποτελείται από το μασάζ πρόσωπο το οποίο γίνεται μαζί με κάποιο ενυδατικό beauty προϊόν. Τι ωφελεί το μασάζ στην επιδερμίδα του προσώπου; Το μασάζ εστιάζει στη βελτίωση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος. Όταν η κυκλοφορία αρχίζει και «μπλοκάρει» τότε το δέρμα αρχίζει να φαίνεται άτονο, θαμπό και πρησμένο. Το κορεάτικο μασάζ περιλαμβάνει τις μασχάλες, το ντεκολτέ, το πρόσωπο ακόμη και το τριχωτό της κεφαλής.

pexels-karolina-grabowska-4938455.jpg

Η τεχνική που χρησιμοποιούν για το μασάζ προσώπου δεν είναι ίδια με το κλασικό μασάζ. Οι Κορεάτισσες χρησιμοποιούν είτε τα δάχτυλά τους, είτε μία πέτρα gua sha και ξεκινούν να κάνουν κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω. Κατά τη διάρκεια του μασάζ χρησιμοποιούν ορό ή κάποιο serum το οποίο διευκολύνει τη διαδικασία του μασάζ, αλλά βοηθάει και στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων.

Πες αντίο στους μαύρους κύκλους! Χρησιμοποίησε το κόκκινο κραγιόν σου σαν βάση για το concealer

Σε κάθε σημείο θα χρειαστεί να μείνεις 10 δευτερόλεπτα, ενώ από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα δεις το πρόσωπό σου αρκετά σμιλεμένο ειδικά στην περιοχή κάτω από το πιγούνι και τα ζυγωματικά (που τείνει να είναι πιο χαλαρές). Επίσης, για την ανόρθωση του βλέμματός σου, το μασάζ κάτω από τα φρύδια (πάνω στο τόξο του ματιού) θα σε βοηθήσει να ανασηκώσεις και να αποκτήσεις ένα πιο ανοιχτό βλέμμα.

TikTok Video:

Μπορεί να σου ακούγεται μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, αλλά αν κάνεις καθημερινά μασάζ 4-5 λεπτά στη βραδινή skincare routine πριν κοιμηθείς, δε θα πιστεύεις στα αποτελέσματα που θα δεις… Να είσαι σίγουρη πώς θα αποκτήσεις ένα σφριγηλό και σμιλεμένο πρόσωπο με τον πιο φυσικό και αναίμακτο τρόπο.
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς...

4 hairstyles για ίσια μακριά μαλλιά για εσένα που θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα